Quantcast
Channel: جهان نيوز - آخرين عناوين فرهنگ :: نسخه کامل
Viewing all 18760 articles
Browse latest View live

لزوم گسترش رشته های hse در دانشگاهها

$
0
0
به گزارش جهان به نقل از پایگاه خبری تحلیلی سلامت، ایمنی و محیط زیست، دکتر داوود رشتچیان استاد دانشگاه صنعتی شریف و فعال حوزه سلامت ایمنی و محیط زیست در زمینه نقش دولت و مجلس در حوزه hse گفت : دولت با ارائه لایحه و مجلس با ارائه طرح هایی به وکمک  دانشگاهیان وانجمن های تخصصی ، توجه ویژه مطبوعات، قوانین لازم را برای ارتقاء حوزه hse تدوین و اجرا کننند و لازم است که با متخلفینی که با نادیده گرفتن قوانین و مقررات این حوزه جان و مال مردم را به خطر می اندازند به شدت برخورد صورت گیرد و کوتاهی در این زمینه  نشود.   وی افزود : راننده ای  که در موارد و مکانهای ممنوعه سبقت میگیرد نه تنها جان خود بلکه جان دیگران را نیز به خطر می اندازد و نباید به یک جریمه بستنده کرد و باید به دادگاه ارجاع داده شود، چون این جرم خصوصی نیست و عمومی است. تا دیگران بدانند که پیامد یک فعالیت حادثه ساز می تواند ناگوار باشد. مثل اینکه فردی را بکشیم و بگوییم دیه او را می دهیم. در حالی که دیه به عمل سهوی اطلاق می شود و اگر عمدی باشد حکم اعدام دارد. و کسی که با سرعت 220 کیلومتر در جاده می رود به قصد آدم کشی می رود.   وی در مورد وضعیت فارغ التحصیلان حوزه hse تصریح کرد :  : چون تعداد این فارغ اتحصیلان در کشورکم است، متخصصانی  که در رشته ایمنی چه در داخل و چه در خارج از کشور هستند مشکلی از نظر کارو اشتغال ندارند، به خصوص در خارج از کشور که بسیار توجه می شود و در سال های اخیر نیز در ایران نیز مورد توجه قرار می گیرند  ولی تعدادشان کم است. که در این میان صنایع اولویت HSE ندارند، در سال های تحریم خیلی بلند پروازی میخواهد که به HSE توجه خاصی شود.   وی به نقش متخصصین و فارغ التحصیلان hse  اشاره کرد و ادامه داد : موارد زیادی  از پروژه هایی که در سال های قبل توسط  متخصصان خارجی صورت می گرفت امروزه توسط فارغ التحصیلان داخلی صورت می گیرد. با توجه به  این که در مهندس ایمنی خود کفا نشده ایم ولی فعالیت های عمده ای توسط فارغ التحصیلان دانشگاه انجام می شود با این وجود در این زمینه هنوز به مشورت و تعامل با دانشگاه ها و صنایع فارغ التحصیلان خارج از کشور احتیاج داریم و در زمینه گسترش کمی و کیفی این رشته هادانشگاه های معتبر کشور فعالیت کمتری دارند و باید به فعالیت بیشتری داشته باشند.   وی به پرپایی همایش ملی مدیریت و مهندسی hse اشاره کرد و یادآور شد : در آستانه برگزاری ششمین همایش ملی مهندسی ایمنی و مدیریت HSE هستیم، این همایش یک همایش مهم در زمینه HSE است که شروع آن به سال 1384 برمیگردد و یکی از مرتب ترین برنامه هایی است که هر دو سال یکبار برگذار می گردد که متخصصینی از داخل و خارج از کشور شرکت می کنند و دستاوردهای لازم را ارائه می دهند. امثال نیز از تعدادی از اساتید و مهندسین خارجی و مدیران ارشد دعوت شده و در این همایش سخرانی کلیدی دارند.

زخم بی فرهنگی بر پیکر درختان

اثرات اضطراب بر بدن و راه‌های درمان آن

$
0
0
به گزارش جهان به نقل از تسنیم، آیت الله ضیایی درباره استرس اظهار داشت: علائم شروع استرس که حاکی استرس شخص است را می‌توان به احساس اضطراب، تحریک پذیری، بی‌قراری، ضرب‌گرفتن انگشتان، تکان‌دادن زیاد دست و پا، حملات وحشت‌زدگی، احساس خُرد‌شدگی، نداشتن انرژی، پُرخوری یا کم‌خوری را اشاره کرد. علل ایجاد استرس به گفته وی خودخوری، درگیری ذهنی و فشار روانی، مصرف زیاد گوشت قرمز (مخصوصا گوشت گاو) و غذاهای سرخ شده، مصرف شیرینی‌جات غیر‌طبیعی مانند شیرینی‌های قنادی،کمبود ویتامین B5, کمبود پُتاسیُم، 6ـ کمبود مَنیَزیُم، نکته سنجی‌های بیجا، داشتن توقّعات بیجا و انتظارات بیجا از دیگران، عاقّ والدین، عدم دید و بازدید با فامیل, اهمیّت بیش‌از اندازه به کار، داشتن کارهای استرس زا مانند رانندگی، صندوق‌داری بانک، کارهای مدیریّتی و...، لباس‌تنگ پوشیدن،کفش‌تنگ پوشیدن، زیا‌دبودن گرمای محیط یا گرمای هوا, تمسخر و تحقیر توسط دیگران و... از عوامل بروز استرس است. اثرات سوء و بد بیماری استرس روی بدن این محقق طب اسلامی بیان کرد: به طور کلی می‌گوئیم بیماری استرس موجب ایجاد بیماری‌های پوستی می‌شود مانند: لکه‌هایی روی پوست (مثل بیماری بَهَق یا سیاه شدن پوست)، کاهش قدرت باروری، جوش زدن، میگرن، مشکلات گوارشی، مانند: ترش کردن، اختلال در خواب، مشکلات قاعدگی، مانند: نامنظمی قاعدگی، قاعدگی شدید و قطع قاعدگی, فرسودگی سیستم ایمنی بدن که علامت استرس شدید است، کسانیکه زیاد اقدام به عمل‌های ترمیمی پوست و زیبائی می‌کنند که نشانۀ استرس زیاد آنها است، گاهی حالت بی‌حوصلگی و گاهی حالت کثیر‌الشک و گاهی حالت وسواسی دارد، ریزش مو به نوع سکه‌ای، کم خوری استرسی یا پُرخوری استرسی. راه‌های درمان استرس ضیایی ادامه داد: افرادی که دچار استرس هستند در وعده صبحانه شیر تازۀ گاو کم‌چرب با عسل زعفران یا عسل عناب بخورد. مصرف سبزی‌جات (جعفری، ترخون، مرزه، پونه، نعنا، آویشن، ریحان، کاهو بدون‌سُس)، میوه‌جات (گلابی رسیدۀ شیرین، لیمو شیرین، میوۀ شاه‌بلوط (فندق کوهی)، خوردن سیب قرمز رسیدۀ شیرین معطّر طبیعی), مصرف کدو حلوائی، تخمۀ خام کدو بریا این افراد مفید است. وی خاطرنشان کرد: مصرف روغن زیتون طبیعی، یا زیتون خوراکی, خوردن غلّات (گندم، جو، ذرّت، برنج)، سبوس‌ها (سبوس گندم، سبوس جو، سبوس برنج)؛ زیرا برای درمان استرس و اضطراب نیاز به ویتامین 5B است که در سبوس غلّات هست لذا گوئیم نان‌گندم سبوس‌دار، نان‌جو سبوس‌دار، نان‌برنجی سبوس‌دار و مغز خام بادام درختی شیرین مصرف کنند همچنین ورزش‌های مناسب و نرمش‌های مفید در هوای آزاد حیاط منزل یا پارک برای افراد دچار استرس مفید است.

"ارتباط نهج‌البلاغه با قرآن"به چاپ دوم رسید

$
0
0
به گزارش جهان، حامد شریعتی نیاسر در گفت‌و‌گو با ایکنا، اظهار کرد: چاپ اول کتاب «ارتباط نهج‌البلاغه با قرآن» در سال ۹۳ برای نخستین بار منتشر شد؛ این کتاب در ۱۴ فصل و ۳۷۰ صفحه در دو بخش ساختاری و محتوایی به بررسی ارتباط نهج البلاغه و قرآن کریم پرداخته است، از ویژگی‌های این اثر، تنوع مثال‌ها و نمونه‌های ذکر شده در آن و نیز استفاده از منابع و مآخذ دست اول و معتبر در گستره‌ای وسیع است. همچنین در تقسیم‌بندی مطالب مندرج، جنبه آموزشی مدنظر نویسندگان قرار داشته است.   وی افزود: این کتاب برای نخستین بار توسط انتشارات بنیاد نهج البلاغه منتشر شد و چاپ دوم این کتاب نیز به همت انتشارات «سمت» و «بنیاد نهج البلاغه» به زودی راهی بازار کتاب خواهد شد؛ مخاطب اصلی کتاب دانشجویان هستند، ولی عموم مردم نیز امکان استفاده از مطالب کتاب را دارند.   کتاب «ارتباط نهج‌البلاغه با قرآن کریم»، در چهارده فصل با عناوینی چون مبانی رابطه نهج‌البلاغه با قرآن، بررسی جایگاه کلام معصوم (ع) نسبت به قرآن؛ علم اهل بیت(ع)؛ جایگاه قرآن در نهج‌البلاغه؛ مقایسه سبک ادبی قرآن و نهج‌البلاغه؛ مقایسه سبک ادبی قرآن و نهج‌البلاغه؛ مقایسه سبک ادبی قرآن و نهج‌البلاغه؛ مقایسه سبک ادبی قرآن و نهج‌البلاغه- محسنات لفظی و معنوی: کاربرد آیات قرآن در نهج‌البلاغه؛ علوم قرآنی در نهج‌البلاغه؛ علوم قرآنی در نهج‌البلاغه - تفسیر آیات قرآن کریم در نهج‌البلاغه؛ معارف قرآنی در نهج‌البلاغه- توحید و خدا‌شناسی؛ معارف قرآنی در نهج‌البلاغه؛ معارف قرآنی در نهج‌البلاغه اهل بیت(ع) تنظیم شده است. یادآور می‌شود، کتاب «ارتباط نهج‌البلاغه با قرآن» تألیف مجید معارف و حامد شریعتی نیاسر در دوازدهمین جشنواره کتاب‌های آموزشی و تربیتی رشد ویژه کتاب‌های قرآنی به عنوان کتاب برگزیده معرفی شد.

هدف اصلی، سبک زندگی اسلامی ایرانی

$
0
0
به گزارش‌ جهان به نقل از فارس، جعفر عبدالملکی در نشست تخصصی «نقشه نفوذ شبکه ماهواره‏ای جِم (GEM) با موضوع سبک زندگی ایرانی-اسلامی» که عصر امروز یک‌شنبه(27 دی‌ماه) در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد، گفت: نظرسنجی‌های مستمر از سوی آمریکا نسبت به ایرانیان انجام می‌شود آمریکایی‌ها برای پیشبرد دیپلماسی‌شان‌ دائماً روی رفتار مردم ایران تمرکز دارند و می‌دانند در ذهن ایرانیان چه می‌گذرد، چه خط قرمزهایی دارند، عطش و خواسته مردم چیست و حتی از نقاط خلأ ما نیز آگاهی دارند. رئیس مرکز پژوهش و سنجش افکار صدا و سیما عنوان کرد: ما می‌دانیم که کارهای ما ضعف بسیاری دارد و باید نقاط ضعف را مشخص کرده و به بازیابی مسائلی همچون روحانیت، بازیابی حجاب،‌ بازیابی زن و ... در جامعه بپردازیم مبنی بر اینکه تصویری که از روحانیت ساخته‌ایم آیا توانسته تأثیر مثبت داشته باشد یا خیر. وی ابراز داشت: حتما در بخش‌های خبری ما ایراداتی وجود دارد اما تمرکز ما بر روی شبکه جِم است، چراکه دست‌اندر کاران این شبکه، هدفمند و مکمل کار می‌کنند و به صورت متمرکز به فعالیت می‌پردازند. عبدالملکی گفت: یک نقیصه حقوقی که ما در ایران داریم این است که هیچ قراردادی میان بازیگر، گوینده، مجری و کارشناسان رسانه امضاء نمی‌شود و ما قوانین پشتیبانی کننده نداریم. وی خاطرنشان کرد: فردی که گوینده می‌شود ما هیچ تعهدی از او نمی‌گیریم که مثلاً‌ تا 5 سال با سایر شبکه‌های خارجی همکاری نکند به طور مثال کدام مجری BBC می‌تواند به شبکه دیگری برود و به گویندگی بپردازد. صادق صبا از کارکنان بخش فارسی BBC باید بعد از بازنشستگی برای نوشتن کتاب از این شبکه اجازه بگیرد. رئیس مرکز پژوهش و سنجش افکار صدا و سیما اظهار داشت: از دی ماه سال 1387 شبکه BBC اولین کار خود را با یک نظرسنجی آغاز کرد. از این رو در مسیر رسانه‌ای، حضور شبکه‌های مختلف می‌تواند ما را وادار کند که کار رسانه‌ای قوی‌تر انجام دهیم اما باید بدانیم شگردها و تاکتیک‌های رسانه مد نظر چیست. وی گفت: ما به دنبال نفوذ هستیم البته نفوذ نه لزوماً‌ در معنای منفی آن بلکه نفوذ به معنای اینکه بتوانیم مخاطب را آنطور که ما می‌خواهیم هدایتش کنیم و شبکه جم می‌خواهد روی مخاطب خویش تأثیر گذارد چرا که هر رسانه‌ای فی‌نفسه و بالذات به دنبال دستیابی به اعتماد و اعتباربخشی رسانه خویش است. عبدالملکی یادآور شد: ابتدا باید رقیب را بشناسیم سپس راهکار مقابله‌ای، مواجه‌ای و تشریک مساعی داشت همچنین تهدیدات دشمن را به درستی بشناسیم و بگوییم در این منظومه چه راهکارهایی باید مد نظر قرار گیرد. وی تصریح کرد: البته ما با نگاه عمیق و ژرفی به شبکه‌های ماهواره‌ای می‌نگریم و می‌خواهیم از سطح توصیف به سطح پیچیده آن برسیم. همچنین علاوه بر رصد کردن برنامه‌های ماهواره‌ای باید نسبت به مضامین آنها عمیق شد. ما نظرسنجی‌هایی را به صورت فصلی انجام می‌دهیم و نسبت به تمام برنامه‌های ماهواره‌ای تمرکز داریم به طور مثال روی عنصر خیانت در برنامه فاطماگل تمرکز کردیم و کار عملی انجام دادیم. رئیس مرکز پژوهش و سنجش افکار صدا و سیما گفت: یکی از کارهایی که شبکه جم به صورت حرفه‌ای آن را انجام می‌دهد این است که تمام برنامه‌ها مکمل یکدیگر هستند به طوری که حتی یک فریم از یک برنامه‌ای را نمی‌بینیم که برنامه دیگر را نفی کند و این یک درس است برای ما که اگر برنامه‌ای در تلویزیون می‌سازیم باید یک برنامه هم در رادیو در تکمیل آن بسازیم.

روایت جالب احسان علیخانی از قالی سلیمان ظریف +عکس

$
0
0
به گزارش جهان، احسان علیخانی، مجری برنامه ماه عسل، در واکنش به اجرایی شدن برجام با انتشار عکس زیر در اینستاگرام نوشت: ظريفِ ايران ، با قالىِ سليمان به مقصد رسيد سلامى دوباره به مردمِ دنيا     منبع: مشرق

نگارش سریالی درباره غذای ایرانی

$
0
0
به گزارش جهان به نقل از مهر، مجید آسودگان نویسنده سریال «آشپزنامه» با اعلام خبر پایان نگارش ۳۰ قسمت از فیلمنامه این سریال گفت: با پایان نگارش ۳۰ قسمت از فیلمنامه و نهایی کردن دیالوگ ها تا پایان بهمن ماه، نگارش این سریال ۴۰ قسمتی تا ابتدای سال ۹۵ به اتمام خواهد رسید.   او درباره فضای «آشپزنامه» توضیح داد: تم اصلی در «آشپزنامه» تمرکز بر فرهنگ و سنت های اصیل ایرانی در حوزه سبک زندگی است و بر آداب و سنن در حوزه غذا هم در احادیث و هم در فرهنگ ایرانی مثل طب سنتی، تغذیه اسلامی، آداب سفره و... تأکید شده است.   آسودگان با اشاره به آغاز پژوهش این سریال از سال ۹۳ در مرکز فیلم و سریال برون مرزی و نگارش آن در مرکز گسترش فیلمنامه نویسی رسانه ملی اعلام کرد: منابع گوناگونی در پژوهش «آشپزنامه» مورد استفاده قرار گرفت که از آن میان می توان به «جامع الصنایع» (آشپزی نامه در عصر قاجار)، «سفره اطعمه» نوشته میرزا علی اکبر خان آشپزباشی، «خوراک های ایرانی» نوشته نادر میرزا قاجار، «فرهنگ گیلکی» نوشته منوچهر ستوده، «فرهنگ واژه عامیانه» دوره قاجار نوشته رضا حکیم خراسانی، تاریخچه آشپزی در دوره صفویه نوشته ایرج افشار اشاره کرد. مقالات و کتب دیگری نیز در نگارش این سریال بکار رفت تا دستمایه داستانی درباره خلق یک غذا و رواج آن در سفره های ایرانی قرار گیرد.   وی درباره قصه «آشپزنامه» گفت: داستان مربوط به گلنار دختر نازپرورده و مغرور یکی از حکام در گیلان است که شاهزاده قجری به بهانه ای به قلعه آن ها حمله کرده و همه ساکنین قلعه را کشته یا دستگیر می کند. گلنار که موفق به فرار شده با اطلاع از خطری که خانواده اش را تهدید می کند در لباس یک ندیمه به قلعه باز می گردد و...   پژوهش سریال «آشپزنامه» توسط بهاره نوری زاده و نگارش آن به شیوه کارگاهی به سرپرستی مجید آسودگان در ۴۰ قسمت ۴۵ دقیقه ای در مرکز گسترش فیلمنامه نویسی انجام می شود.   

نشست مسئولان تلویزیون با ناجا

$
0
0
به گزارش جهان به نقل از پایگاه خبری پلیس، در این نشست ابتدا سردار منتظرالمهدی ضمن تقدیر و تشکر از مدیران رسانه ملی و همکاری آنها در همنوایی و پوشش برنامه های پلیس در هفته ناجا بر استمرار این اهتمام و همیت تاکید کرد و گفت: رسانه ملی بهترین رویکرد برای برقراری ارتباط پلیس با مردم می باشد و از همین طریق است که می‌توان بدون واسطه وارد اذهان عمومی شد و آگاهی های لازم را در زمینه های مختلف اجتماعی به آنها القاء کرد.   در ادامه پور محمدی معاون سیما با بیان این که حضور هوشمندانه و پررنگ پلیس در رسانه حاکی از استراتژی هدفمند اجتماعی ناجا می باشد گفت: رسانه ملی آمادگی دارد که با همکاری کامل با پلیس بتواند سهمی در ارتقاء سطح آگاهی مردم به جهت پیشگیری از بزه های اجتماعی را داشته و همچنین مشارکت عموم را برای پیشگیری از وقوع جرم جلب کند.   همچنین مدیران شبکه های تلویزیون در خصوص تعاملات فی مابین از جمله تولید آثار مشترک در حوزه پیشگیری از جرم و توجه به مسائل اجتماعی در حوزه رسانه به بحث و گفت و گو پرداختند.   در این تبادل نظر، محور گفت و گو روی ساخت آثار نمایشی و تولید آثار مستند و میان برنامه های اجتماعی و همچنین برگزاری همایش های "ما(مردم و امنیت)"، "چادرهای آسمانی" در حوزه عفاف و حجاب و "پیامبر اعظم(ص)" در حوزه هنر و رسانه متمرکز بود.   در این نشست همچنین، معاون اجتماعی ناجا از زحمات "محمودرضا تخشید" مدیر سابق امور نمایشی سیما تقدیر و ابراز امیدواری کرد این همکاری با مدیریت جدید، همچون گذشته ادامه و بسط و گسترش یابد.

تذکر مرحوم قاضی درباره افکار شاگردش

$
0
0
به گزارش جهان به نقل از تسنیم، از محروم آیت الحق آیت الله العظمی حاج میراز علی آقا قاضی-رضوان الله علیه-، افراد بسیاری از تلامذه ایشان نقل کردند که ایشان بسیار در وادی السلام نجف برای زیارت اهل قبور می‌رفت و زیارتش دو و سه و چهار ساعت به طول می‌انجامید و در گوشه ای می‌نشست به حال سکوت؛ شاگردها خسته می‌شده و بر می‌گشتند و با خود می‌گفتند: استاد چه عوالمی دارد که اینطور به حال سکوت می‌ماند و خسته نمی‌شود.     عالمی بود در طهران، بسیار بزرگوار و متقی و حقا مرد خوبی بود؛ مرحوم آیت الله حاج شیخ محمد تقی آملی – رحمه الله علیه- ایشان از شاگردان سلسله اول مرحوم قاضی در قسمت اخلاق و عرفان بوده‌اند. از قول ایشان نقل شد که: من مدتها می‌دیدم که مرحوم قاضی دو سه ساعت در وادی السلام می‌نشینند. با خود گفتم: انسان باید زیارت کند و برگردد و به قرائت فاتحه‌ای روح مردگان را شاد کند؛ کارهای لازم تر هم هست که باید به آنها پرداخت. این اشکال در دل من بود اما به احدی ابراز نکردم، حتی به صمیمی‌ترین رفیق خود از شاگردان استاد.   مدت‌ها گذشت و من هر روزی برای استفاده از محضر استاد به خدمتش می‌رفتم، تا آنکه از نجف اشرف عازم بر مراجعت به ایران شدم و لیکن در مصلحت بودن این سفر تردید داشتم؛ این نیت هم در ذهن من بود و کسی از آن مطلع نبود. شبی بود می خواستم بخوابم، در آن اطاقی که بودم در طاقچه پایین پای من کتاب بود، کتابهای علمی و دینی؛ در وقت خواب طبعا پای من به سوی کتابها کشیده می‌شد. با خود گفتم برخیزم و جای خواب خود را تغییر دهم، یا نه لازم نیست؛ چون کتابها درست مقابل پای من نیست و بالاتر قرار گرفته، این هتک احترام به کتاب نیست. در این تردید و گفتگوی با خود بالاخره بنابر آن گذشتم که هتک نیست و خوابیدم. صبح که به محضر استاد مرحوم قاضی رفتم و سلام کردم، فرمود: علیکم السلام صلاح نیست شما به ایران بروید و پا دراز کردن به سوی کتابها هم هتک احترام است. بی اختیار هول زده گفتم: آقا! شما از کجا فهمیده‌اید، از کجا فهمیده‌اید؟! فرمود: از وادی السلام فهمیده‌ام!»

رویکردهای اصلی توسعه علم دینی

$
0
0
جهان نیوز - حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی میرباقری*: بیشتر علما و متفكران ديني هر يك به گونه‌اي به علم ديني معتقدند؛ هر چند در نحوه تحقّق و دستيابي به علم ديني، رويكردهاي متفاوتي دارند. اين طيف از انديشمندان، دستيابي به علم ديني را ساز و كار مناسب تحقق دولت ديني و مديريّت اسلامي مي‌دانند و معتقدند بدون دستيابي و به كارگيري علم ديني دولت ديني، محقق نمي شود. رويكردهاي اصلي در اين نگرش‌ها به سه دسته قابل تقسيم هستند: اول رويكردهاي تهذيبي؛ که توليد علم دينی را از طريق تهذيب و بهينه علم موجود می‌دانند، دوم رویکردهای معتقد به فلسفه‌های مضاف که تحقیق علم دینی را از این زاویه دنبال می‌کنند و سوم رویکرد معتقد به روش‌های مضاف، که روش‌های مضاف را جايگزين فلسفه مضاف قرار می‌دهد. اما مبناي نظريه پردازي رويكرد تهذيبي، نظريه‌هاي موجود غربي است كه طي يك فرايند بهينه شده و به عنوان نظريه اسلامي ارایه مي‌گردد. اين فرايند شامل مراحل اخذ، نقد و بهينه، تهذيب، تصحيح و يا تكميل نظريه‌اي غرب و اسلامي سازي اين نظريه‌ها به وسيله آيات و روايات در موضوعات گوناگون است. البته این رویکرد، با اشکالات و نواقص و معايبی مانند جایگزینی ادبيات ديني براي ادبيات سكولار روبه روست. این در حالی است که فرهنگ سكولار بشدت مخالف دخالت مفاهيم قدسي در حوزه حيات اجتماعي است و پشتوانه مدل‌هاي مديريتي اين ادبيات، انسان شناسي، جهان شناسي، معرفت شناسي، تاريخ شناسي و حتي فلسفه تاريخي است كه همگی حسي هستند. اما درباره رویکرد فلسفه مضاف باید گفت، این رویکرد به دو دسته فلسفه مضاف به واقعيّات و امور و فلسفه مضاف به علوم تقسیم می‌شود که از انواع فلسفه‌هاي مضاف به واقعيّات مي‌توان از فلسفه ذهن، فلسفه نفس و فلسفه معرفت كه حقيقتي خارجي يا ذهني را موضوع تحليل عقلاني قرار مي‌دهد و از اين طريق، دانشي به نام فلسفه معرفت و فلسفه  ذهن را ايجاد مي‌كند، نام برد. پيروان رويكرد فلسفه‌های مضاف معتقدند اصلاح علوم از طريق به كارگيري فلسفه‌هاي مضاف ممكن مي‌گردد؛ چون هر علمي مباني عقلي خاصي دارد كه تحليل آن مباني، موضوع فلسفه مضاف به آن علم است. معتقدان به اصلاح علوم از طريق فلسفه‌هاي مضاف، توليد فلسفه‌هاي مضاف را تحت فلسفه مطلق اسلامي تعريف مي‌كنند؛ بنابراين باید فلسفه علومي مانند سياست، اقتصاد، مديريت، جامعه شناسي و... را بر اساس فلسفه اعلای اسلامي بنيان نهاد؛ زیرا ضامن حجّيت و اعتبار فلسفه‌هاي مضاف، استناد آن به فلسفه مطلق و اعلای اسلامي است. در نهایت، رویکرد استفاده از روش‌های مضاف است که در این رویکرد به تشکيل پيوستار معرفتی بر محور تفقه دينی تأکید می‌شود. در رويكرد روش‌هاي مضاف، ابتدا يك منظومه عقلانيّت اجتماعي يا يك فضاي كيهانيِ عقلانيّت اجتماعي، مفروض گرفته مي‌شود كه اين فضاي كيهاني، بين روح و عمل انسان است. انسان با آرمان‌هاي روحي خود، در يك فضاي عقلانيت اجتماعي كه به مثابه نقشه راه حركت ارواح است، عمل مي‌كند. اين عقلانيّت كيهاني جامعه، مبناي تصميم گيري‌هاي خُرد و كلان است؛ يعني تمام تصميمات، اعم از تصميمات در مقياس توسعه، تصميمات كلان اجتماعي و حتي تصميمات خُرد يك انسان در حوزه خصوصي، مستند به اين عقلانيت اجتماعي است. براي نمونه، تصميم گيري درباره توسعه بهداشت در جامعه جهاني و يا بهداشت عمومي جامعه و حتي بهداشت خصوصي و فردي، بر اساس اين عقلانيت رخ مي‌دهد. *رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم

آموزه های ناب اجتماعی امام عسگری (ع)

$
0
0
به گزارش جهان به نقل از باشگاه خبرنگاران، در سالروز میلاد با سعادت حضرت امام حسن عسکری علیه السلام، لزوم تبعیت و پیروی از آموزه­ های ناب آن امام همام به ویژه در حوزۀ مسائل اجتماعی می‌تواند به عنوان ارتقای روش‌مندی زندگی اجتماعی در جامعۀ اسلامی مورد توجه قرار گیرد، زیرا اتفاق نظر در مسائل اجتماعى‏ از جمله موضوعاتی است که غالباً با بلاتكليفى و نابسامانى در جامعۀ اسلامی مواجه شده است[1]، لذا  از آنجا که اطاعت‏ انبيا عليهم السلام و ائمه معصومين علیهم السلام و جانشينان آنها پرتوى از اطاعت خدا ب شمار می‌­آید،[2] از این رو بازتولید آموزه‌­های راهبردی در سیره وسلوک اجتماعی امام حسن عسکری علیه السلام با بهره‌گیری از اندیشه ­های ارزشمند آیت‌الله مکارم شیرازی می­‌تواند در نوع خود موجبات تأثیرات عمیق در زندگی اجتماعی مردم را در جامعۀ اسلامی فراهم نماید که در ادامه به مخاطبان گرامی ارائه می‌شود.   *آخرت گرایی در پرتو خدمت به مردم   بی‌تردید خدمت‏ به خلق به عنوان توشه‏ اى مهم براى آخرت‏ مطرح است،[3] زیرا كارى كه در خدمت‏ جامعه و در مسير منافع اجتماع باشد عين زهد و توجه به آخرت‏ خواهد بود،[4] لذا امام‏ عسكرى‏ عليه السلام در روایتی می­ فرماید؛ «دو خصلت است كه بالاى آن چيزى نيست. يكى ايمان به خداوند و دوّمى نفع رساندن به برادران دينى و انسانى».[5] در تبیین این روایت ارزشمند باید گفت شخص پرهيزگار وقتى ببيند مردم مشكل دارند، خود را به زحمت مى‏ اندازد و چه بسا بى‏خوابى را بر خود تحمل مى‏ كند تا مشكل آنها را حل كند. چنان عمل كرده كه وقتى مردم دچار مشكلى مى‏ شوند، خود به سوى او مى‏ آيند و گوئى او باز كننده گره و حلّال مشكلات است، دائماً به دنبال كارهاى مردم است، تا مردم راحت باشند، گرچه خود ناراحت باشد، ولى اين ناراحتى نه به خاطر امور دنيوى و وجهه پيدا كردن است، بلكه براى خدا و توشه برگرفتن براى آخرت است.[6] بی شک او به بقاء مى ‏انديشد و بقاء در آخرت است،[7] زیرا از آنجا که بينش او بينشى توحيدى است خدمت به خلق را بعد از عبادت خالق افضل چيزها مى‏ شمارد،  لذا بينش و انديشه او چنين عملى را به او توصيه مى ‏كند،[8] بدین ترتیب شخص پرهیزکار  به خواهش ­هاى نس امّاره اعتنا نمى‏ كند، تا برای راحتی مردم به سختى افتد، و صرفاً راحتى شخصی و فردی خود را  مايه ناراحتى مردم بر می­شمارد ، او ظلم به احدى نمى‏ كند و جز آسايش خلق به چيزى نمى انديشد.[9]   *بلا و مصیبت؛ شاخصۀ کلیدی در  حصول نعمت   بی شک بسيارى از بلاها، نعمت­ های‏ بزرگى هستند كه ما از حقيقت آنها غافليم؛ به عنوان نمونه  بعضى بيمارى­‌هاست كه انسان در دوران عمر خود يك مرتبه به آن مبتلا مى‏ شود، ولى اثر آن اين است كه در وجود بيمار براى هميشه مصونيتى در مقابل آن بيمارى يا بيمارى‏هاى مشابه آن ايجاد مى‏ كند.[10] هم چنین مصائب و مشكلات غفلت انسان را از بين مى‏برد. دشوارى‏ها در نگاه ابتدايى بلاست، اما اگر خوب به آن بنگريم نعمت‏ است. بنابراین بلاها يك درس آموزنده براى اجتماع انسانى محسوب می ­شوند.[11] لذا امام حسن عسکری علیه السلام در روایتی می­فرماید؛« هیچ بلایی نیست؛ مگر اینکه در کنار آن نعمتی وجود دارد»[12].با تأمل در این حدیث پر معنا می ­توان گفت وقتی برای فرد یا جامعه مشکلی پیش می ­آید، در کنار آن آثار نیکی هم پیدا می­شود؛ به عنوان مثال جنگ تحمیلی بلای بزرگی بود اما سبب شد که نیروی نظامی ایران، قویترین نیروی نظامی منطقه شود.[13]هم چنین شجرۀ طیبۀ بسیج با این دامنه وسیع، سپاه با قدرت، ارتش با وسعت از دستاوردهای جنگ تحمیلی بوده است.[14] از همۀ این موارد مهم­تر می­توان به تحریم­های ظالمانۀ دشمنان نظام اشاره نمود، گرچه تحریم ­ها می­تواند به عنوان بلا ومصیبت برای یک ملت مورد نظر باشد لیکن  دستاوردهای بزرگ و مناسبی برای کشور داشته است.[15] لذا با تعمّق در کلام امام عسکری علیه السلام باید اذعان کرد نباید در برابر بلاها، حالت انفعالی و منفی اتخاذ نمود بلکه حالت اثباتی باید به خود گرفت.[16]   *لزوم تحقق عدالت اجتماعی در نظام اسلامی   واژه عدالت‏ از جمله مولّفه­ هایی است كه همه در پی تحقق آن اند، و به عنوان نخستين شرط پویایی نظام جامعه اسلامى شمرده مى‏شود ولى كمتر كسى از حكمرانان و زمامداران تاريخ توانسته‏ اند آن را اجرا كنند جز انبيا و اوصيا كه همواره در خط عدالت اجتماعى‏ گام برمى ‏داشتند، هرچند هميشه با موانعى روبرو بودند.[17] زیرا عدالت محدوده‏اى ندارد و تمام امور فردى و اجتماعى‏ جامعه انسانى را دربر مى‏ گيرد[18] هم چنین  اصل «عدالت‏» در قران به عنوان زيربناى همه قوانين اجتماعى‏ مورد نظر قرار گرفته است‏[19] زیرا از مهمترين مسائلى كه اسلام روى آن تكيه مى‏ كند، مسأله حفظ حقوق و اموال مردم و بطور كلى اجراى عدالت‏ اجتماعى‏ است.[20] اینچنین است که  يكى از اهداف بعثت انبيا عدالت‏ اجتماعى‏ است‏[21] و مهم‏ترين پايه جامعه انسانى را عدالت اجتماعى‏ تشكيل مى‏ دهد.[22] از این رو  باید گفت  مسأله عدالت‏ اجتماعى‏ در زمينه مسائل اقتصادى هميشه مهم‏ترين مشكل جوامع انسانى بوده است.[23]زیرا به يقين مال و ثروت، بهترين وسيله براى نيل به اهداف والاى انسانى، كمك به دردمندان و كمك به پيشرفت علم و دانش و برقرار ساختن عدالت‏ اجتماعى‏ و ساختن بناهاى خير و مانند آن است؛[24] لذا عدالت اجتماعى در بعد اقتصادى از نظر اسلام به دو طريق قابل دستيابى است: 1. تأمين زندگى متوسط و قابل قبول اجتماعى براى نيازمندان. 2. جلوگيرى از انباشته شدن فوق العاده ثروت در دست توانگران.[25] حال با این تفاسیر امام حسن‏ عسكرى‏ عليه السلام درباره ويژگى‏‌هاى مردم آخرالزمان می­‌فرماید: «أغنياءهم يسرقون زاد الفقراء؛ توانگرانشان، توشه فقيران را مى ‏دزدند».[26] نباید فراموش نمود فلسفۀ امامت عبارت است از تحقق بخشيدن برنامه ‏هاى دينى اعم از حكومت به معنى وسيع كلمه، و اجراى حدود و احكام خدا و اجراى عدالت‏ اجتماعى است‏ [27]لذا اگر انسان­هائى در گذشته و حال، غصب حقوق ديگران كنند و روزي ­هاى آنها را به ظلم از آنها بگيرند دليل بر عدم تأمين روزى از ناحيه خدا نيست، بلکه  علاوه بر مسأله تلاش و كوشش، وجود عدالت‏ اجتماعى‏ نيز شرط تقسيم عادلانه روزي­ها است.[28] با تعمّق در کلام نورانی امام حسن عسکری علیه السلام می ­توان دریافت، اجراى عدالت‏ اجتماعى‏ و تقسيم عادلانه ثروت، ريشه بسيارى از مفاسد اجتماعى که از تنازع و كشمكش بر سر اندوختن ثروت­ها و استثمار طبقات ضعيف... ، سرچشمه مى‏ گيرد، ریشه کن خواهد کرد؛ و شايد رقم بزرگ فساد و ظلم در هر جامعه‏ اى از رهگذر استثمار طبقت مستضعف است؛ که با از ميان رفتن ريشه اصلى، شاخ و برگ­ها خود به خود مى‏ خشكد.[29] بنابراين، براى تأمين عدالت‏ اجتماعى‏ و حمايت از قانون و افراد ستمديده، مقام مسؤولى لازم است تا بر اعمال مردم نظارت كند و در اجراى قوانين بكوشد و آن مقام مسؤول حكومت اسلامى است.[30]هم چنین  رسانه‏ ها می­توانند به عنوان چشم و گوش دولت و ملت، سودجويان را تعقيب، شناسايى و معرفى كرده و از زيان‏رسانى آنان به اقتصاد كشور جلوگيرى مى‏كنند.[31]   *تقیّه وحدت آفرین، ضامن حیات اجتماعی تشیع   بدیهی است مسأله «كتمان اعتقاد باطنى» و «پيشگيرى از زيان و ضررهاى معنوى و مادى» عنصر اصلى تقيه‏ را تشکیل می دهد،[32] که برای پيشبرد اهداف مقدس اجتماعی و الهی و در تضاد با منافع شخصی است، [33] زیرا در برخی موارد موج فتنه به قدرى قوى است كه مؤمنان اگر بخواهند با آن به مقابله برخيزند نابود مى‏ شوند و غير آنها كه خود را كنار مى‏كشند سالم مى‏مانند. در چنين مواردى نبايد نيروها را بيهوده از دست داد، بلكه بايد آنها را حفظ كرد و منتظر فرصت مناسب بود. اين همان چيزى است كه شاکلۀ اصلى تقيه‏ را در مسائل اجتماعى‏ تشكيل مى‏دهد، که بر مولفۀ حفظ نيروها و انتظار فرصت مترتب است.[34] بدین نحو که بسيار اتفاق مى‏افتد كه فرد يا افرادى با اظهار عقيده باطنى، براى هميشه از صحنه مبارزات اجتماعى‏ طرد مى‏ شوند، بدون آن كه نتيجه‏ اى در برابر اظهار عقيده خود گرفته باشند. در اين جا عقل و منطق حكم مى‏ كند كه گرفتار احساسات بى‏ دليل كه نتيجه ‏اش به هدر رفتن نيروهاست نشوند و نيروها را براى موقع لزوم حفظ كنند.[35] در روایتی از  امام حسن‏ عسكرى‏ عليه السلام مى‏ خوانيم: «مَثَلُ مُؤْمِنٍ لَاتَقِيَّةَ لَهُ كَمَثَلِ جَسَدٍ لَارَأْسَ لَهُ‏؛ مثل انسان با ايمانى كه تقيّه را كنار بگذارد، همانند بدنى است كه سر نداشته باشد».[36]،[37] با تأمل در کلام گهربار امام حسن عسکری علیه السلام می توان گفت؛ «سر» فعال‏ترين عضو پيكر و پركارترين قسمت‏هاى بدن انسان و حساس‏ترين بخش وجود هر شخص است، و به تعبير ديگر، سر نگاهدارنده تمام دستگاه‏ هاى بدن و ضامن بقاى فعاليت‏ هاى آنهاست که اصل تقیه نیز این کارکرد را در حفاظت و صیانت از حیات اجتماعی جوامع بشری ایفا می ­کند.[38]   *رشدو کمال اجتماعی در گرو صیانت از حقوق دیگران   گفتنی است  اداى‏ حقوق ديگران تنها يك مسأله اخلاقى و انسانى نيست؛ بلكه يك اصل مهم اجتماعى‏ است كه آرامش و سلامت اجتماع در گرو آن می ‏باشد.[39] از این رو  پايبند بودن به تعهدات و حفظ و اداى‏ امانات از جمله مهمترين پايه‏ هاى نظام اجتماعى‏ بشر است و بدون آنها هرج و مرج در سرتاسر جامعه پدید خواهد آمد، [40] لازم به ذکر است در آموزه­‌های اجتماعی امام حسن عسکری علیه السلام مسأله تقيّه و اداى حق برادران مسلمان به عنوان دو فريضه بزرگ در كنار هم قرار داده گرفته است لذا آن حضرت مى‏ فرمايد: «وَ أَعْظَمُهَا فَرْضَانِ قَضَاءُ حُقُوقِ الْأَخوَانِ فِى اللَّهِ وَ اسْتِعْمَالُ التَّقِيَّة مِنْ اعْداءِ اللَّه‏ ؛ از همه آن فرايض مهم‏تر دو چيز است حقوق برادران دينى را ادا كردن و به كار بردن تقيّه در برابر دشمنان خدا».[41] از اين تعبير نورانی می توان اینگونه تعبیر نمود  كه يك نوع رابطه و پيوند نزديك ميان اين دو موضوع وجود دارد، به نحوی که با تأمل در این فراز مهم می­ توان به این نکته اذعان کرد که  مسأله تقيّه همانند اداى حقوق ديگران يك مسأله اجتماعى است، زيرا در پرتو آن نيروهاى پراكنده حفظ و ذخيره و به موقع بسيج مى‏‌گردد و از حقوق آحاد جامعه صیانت خواهد شد.[42]   *سخن آخر   در خاتمه باید به کلام نورانی امام حسن عسکری علیه السلام در ترسیم مهمترین راهبرد اجتماعی تشیع  یعنی پیروی از سنت­ها و اوامر و نواهی ائمۀ اطهار علیهم السلام در تحقق سبک زندگی اسلامی اشاره نمود که فرمودند؛ «إن شيعتنا هم الذين يتبعون آثارنا و يطيعونا فى جميع أوامرنا و نواهينا.... شيعيان ما كسانى هستند كه از سنت­ هاى ما پيروى كرده و تمام اوامر و نواهى ما را اطاعت مى‏كنند، پس اينان شيعيان ما هستند و اما كسانى كه در بسيارى از چيزهايى كه خداوند واجب كرده، ما را مخالفت مى‏ كنند از شيعيان ما نيستند ....[43]. مطابق فرمايش امام علیه السلام كسانى كه سنت­ ها را زنده بدارند و تمام اوامر و نواهى را عمل كنند، آنها شيعه هستند، به عنوان مثال سنت ائمه عليهم السلام اين بوده است كه بدون واسطه شب­ها به در خانه نيازمندان رفته و به آنها كمك مى ‏كردند. سنت ديگر آنها تواضع و ملايمت در مقابل برخوردهاى خشن بود، يعنى دفع سيئه به حسنه مى ‏كردند.  بدین ترتیب با توجه به اين روايت، انسان اميدوار شده و مى‏‌فهمد كه بايد براى شيعه بودن خيلى زحمت كشيد، چرا كه محب بودن آسان و شيعه بودن مشكل است و ما در ابتداى راه هستيم و بايد از آنها كمك بخواهيم تا شيعه شويم.      پی نوشت‌ها: [1] تفسير نمونه ؛ ج‏3 ؛ ص437. [2] برگزيده تفسير نمونه ؛ ج‏5 ؛ ص622. [3] پيام امام امير المومنين عليه السلام ؛ ج‏9 ؛ ص459. [4] خطوط اقتصاد اسلامى ؛ ص32. [5] اخلاق اسلامى در نهج البلاغه (خطبه متقين) ؛ ج‏2 ؛ ص590. [6] اخلاق اسلامى در نهج البلاغه (خطبه متقين) ؛ ج‏2 ؛ ص589. [7] اخلاق اسلامى در نهج البلاغه (خطبه متقين)، ج‏2، ص: 590. [8] همان. [9] همان. [10] پاسخ به پرسش­هاى مذهبى، ص: 63 [11] آفريدگار جهان ؛ ص256. [12] بیانات حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی ،درس خارج فقه ،مسجد اعظم قم، 1/7/1394. [13]،  همان. [14] همان. [15] همان. [16] همان. [17] پيام امام امير المومنين عليه السلام ؛ ج‏15 ؛ ص713. [18] پيام امام امير المومنين عليه السلام ؛ ج‏15 ؛ ص487. [19] قرآن و آخرين پيامبر : تجزيه و تحليل مستدل و گسترده اى درباره عظمت و اعجاز قرآن از دريچه هاى گوناگون ؛ ص263. [20] برگزيده تفسير نمونه ؛ ج‏1 ؛ ص565. [21] اهداف قيام حسينى ؛ ص16. [22] پنجاه درس اصول عقائد براى جوانان ؛ ص81. [23] پيام امام امير المومنين عليه السلام ؛ ج‏2 ؛ ص345. [24] پيام امام امير المومنين عليه السلام ؛ ج‏12 ؛ ص644. [25] دائرة المعارف فقه مقارن ؛ ج‏2 ؛ ص338. [26]  مستدرك الوسائل، ج 11، ص 380، ح 13308، از حديقة الشيعه اردبيلى. [27] تفسير نمونه ؛ ج‏1 ؛ ص438. [28] يكصد و هشتاد پرسش و پاسخ ؛ ص625. [29] حكومت جهانى مهدى (عج) ؛ ص276. [30] پاسخ به پرسش­هاى مذهبى ؛ ص602. [31] دائرة المعارف فقه مقارن ؛ ج‏2 ؛ ص308. [32] تقيه ؛ ص3. [33] تقيه ؛ ص19. [34] پيام امام امير المومنين عليه السلام ؛ ج‏7 ؛ ص259. [35] پيدايش مذاهب ؛ ص77. [36] همان مدرك، ج 28، ح 2. [37] تقيه ؛ ص15. [38] تقيه ؛ ص15. [39] يكصد و پنجاه درس زندگى (فارسى) ؛ ص35. [40] تفسير نمونه ؛ ج‏14 ؛ ص200. [41]وسائل الشيعه، ابواب امر به معروف و نهى از منكر، باب 28، ح 1. [42] تقيه ؛ ص16. [43] مشكات هدايت، ص: 44.

فرج‌الله سلحشور همچنان در بخش ccu

$
0
0
به گزارش جهان، همسر فرج الله سلحشور در گفتگو با مهر با اشاره به وضعیت فعلی این کارگردان سینما و تلویزیون که چندی است در بیمارستان بقیه الله تهران بستری شده است، گفت: حال فعلی همسرم بد نیست با این حال همچنان در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان بستری است.   وی ادامه داد: وی در حالت هوشیاری قرار دارد و حالش چندان بد نیست ولی پزشکان درباره وضعیت جسمانی او می گویند که باید صبر کرد.   همسر این کارگردان با اشاره به وضعیت جسمانی سلحشور بیان کرد که پزشکان به آنها هم چندان اجازه نمی دهند که داخل اتاق بروند و با سلحشور ملاقات داشته باشند و خود سلحشور هم کم سخن می گوید.   فرج الله سلحشور پیش از این نیز در منزل بستری بود.  

تهاجم‌فرهنگی غرب به جوانان افغانستان

$
0
0
به گزارش جهان به نقل از مرکز خبر حوزه، حجت الاسلام محسن قمی در سومین همایش بررسی مسائل فرهنگی اجتماعی پناهندگان که در سالن غدیر مجتمع فرهنگی زیارتی یاوران مهدی(عج) قم برگزار شد، با تأکید بر اهمیت برگزاری همایش اظهار داشت: مردم افغانستان مردمی مسلمان، متدین، بیگانه ستیز هستند که با تقدیم شهدای بسیاری روحیه ملی گرایی و اسلام گرایی خود را نادیده نگرفته‌اند.   معاون بین الملل دفتر مقام معظم رهبری افزود: ملت افغانستان ملتی باهوش و از لحاظ ژئوپولوتیکی از اهمیت ویژه‌ای برخورداراست و بطوری که افغانستان را می‌توان قلب آسیا توصیف کرد به طوری که این ملت بزرگ برای اینکه عزت خود را حفظ کند در طول تاریخ نشان داده‌اند که آماده هر گونه جان فشانی می‌باشند.   حجت الاسلام قمی با بیان اینکه انسان بدون ارتباط نمی‌تواند زندگی کند، گفت: در میان ارتباط کشورهای مختلف با یکدیگر، ایران و افغانستان یکی از عمیق‌ترین ارتباطات را در طول تاریخ با یکدیگر داشتند و این ارتباط عمیق به لحاظ تاریخی ثابت شده است.   وی افزود:‌‌ همان طور که ایران نمی‌تواند در تاریخ خود از نقش و اهمیت افغانستان غافل شود جمهوری اسلامی افغانستان نیز نمی‌تواند این ارتباط عمیق تاریخی را بدون در نظر گرفتن جمهوری اسلامی ایران مد نظر قرار دهد همچنین از نظر اشتراکات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی این ارتباطات غیر قابل انکار است.   معاون بین الملل دفتر مقام معظم رهبری با بیان اینکه علاوه بر تاریخی بودن ارتباط بین ایران و افغانستان، ارتباط کمّی هم میان این دو کشور دوست و برادر وجود دارد، تصریح کرد: کرامت نوعی گفتمان قرآنی است و در جمهوری اسلامی ایران تأکید بر حفظ کرامت مهاجران افغانی وجود دارد.   تحصیل ۱۸ هزار طلبه افغانی در حوزه علمیه قم   حجت الاسلام قمی افزود: در حال حاضر ۳ میلیون مهاجر از کشور افغانستان در ایران حضور دارند که هم اکنون حدود ۱۸ هزار طلبه مشغول تحصیل در حوزه‌های علمیه حضور دارند که ۳ هزار نفر آنان فارغ التحصیل شده‌اند و همچنین ۳۷۰ هزار دانش آموز در مقاطع آموزشی وزارت آموزش و پرورش بدون احتساب اینکه والدین این دانش آموزان مجوز حضور دارند یا خیر، امکان ادامه تحصیل را در ایران با دستور مقام معظم رهبری پیدا کردند.   می‌خواهند امنیت اسرائیل را در سایه اختلافات منطقه‌ای تأمین کنند   وی با تأکید بر توسعه و گسترش روابط ایران و افغانستان گفت: باید مواظب شیطنت‌های دشمن باشیم همچنین باید مواظب آنهایی بود که می‌خواهند امنیت اسرائیل را در سایه اختلافات منطقه‌ای تأمین کنند.   معاون بین الملل دفتر مقام معظم رهبری با تأکید بر تخصصی شدن اجلاس‌های برگزار شده در ایران، گفت: اقامت طولانی مدت اتباع یک سری رنج‌ها و ملامت‌هایی را برای اتباع و پناه جویان افغانستانی به دنبال داشته، از این جهت و باید اتباع را تشویق به بازگشت به دیار خود برای ساختن مشکلات کشور خود شوند.   حجت الاسلام قمی تصریج کرد: برای ساماندهی مسائل فرهنگی مهاجران افغانستانی در ایران باید تدابیر جدی تری اندیشید و در عرصه‌های مختلف امکانات بیشتری فراهم بیاید.   وی با بیان اینکه افغانستان به عنوان گوشه‌ای از امت واحده اسلام است، گفت: مبارزه با افراط گرایی و مبارزه با افکار شنیعی که در دنیا می‌پذیرد وظیفه امت اسلامی است.   در حال حاضر خشونت به امت اسلامی تحمیل می‌شود   معاونت بین الملل دفتر مقام معظم رهبری با بیان اینکه خشونت و بی‌بند باری دو امری است که در طول تاریخ غرب دیده می‌شود و در حال حاضر خشونت به امت اسلامی تحمیل می‌شود، تصریح کرد: عربستان برای فرار به جلو ائتلاف تروریسم انجام می‌دهد و شهید باقرالنمر را به شهادت می‌رساند.   حجت الاسلام قمی، گفتمان سوم را گفتمان مقاومت بیان کرد و گفت: وحدت امت اسلامی و پیروی از رهبران ملی مولفه‌های مقاومت استراتژی بازدارنده هستد و مذاکرات هسته‌ای ایران نشان داد که راهی غیر از تسلیم و جنگ هم وجود دارد.   وی با بیان اینکه ما به غرب بی‌اعتماد هستیم، اما این بی‌اعتمادی به معنای مذاکره نکردن نیست، گفت: امروز دشمن پذیرفته است که ایران وارد صادرات هسته‌ای شود و مواد غنی سازی شده را به فروش برساند.   معاون بین الملل دفتر مقام معظم رهبری تصریح کرد: تجربه ایران نشان می‌دهد که ناتوی فرهنگی، نفوذ دشمن، جنگ نرم و زیر سئوال بردن هویت دینی حربه‌های دشمن است و باید مواظب بود که در کشور افغانستان این مسائل درگیر آن نباشد هر چند دشمن بیکار نمی‌نشیند.  

سینماگران باید نگاه اصلاح‌گر داشته‌باشند

$
0
0
به گزارش جهان به نقل از مهر، حجت‌الاسلام حسن ابوترابی‌فرد نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در کنگره «جاودانه های نور و تصویر» که امشب دوشنبه ۲۸ دی ماه در سالن کوثر صدا و سیما برگزار شد، اظهار کرد: این ۲ هزار شهید با الهام از آموزه های اسلام به قله های عظیم دست پیدا کردند و با خلق آثار ارزشمند خویش به ویژه در عرصه فیلم و سینما گام های بلندی برداشتند.   وی افزود: در تبیین معنای واقعی هنرمند دیدگاه های متفاوت و گوناگونی مطرح شده است، اما شهید آوینی در تعریف انسان هنرمند که در فراز قرآن و آموزه های دینی باشد، می گوید هنرمند انسانی است که در مسیر فطرت برای فهم معارف و آموزه های حیات بخش دین قدم برداشته است. یعنی انسان فرهیخته ای که خویشتن را به آموزه های انسان ساز قرآن و اهل بیت(ع) آراسته کرده است.   حجت‌الاسلام ابوترابی فرد در ادامه تعریف شهید آوینی تصریح کرد: این تعریف شامل مردان و زنانی است که از این قدرت و توان برخوردارند که معارف حیات بخش دین را فهم کرده و خویشتن را به آن آراسته کنند. هنرمند به معنای واقعی انسان هوشمند و متفکری است که از چنین ظرفیت بالایی برخوردار است.   نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ویژگی دوم انسان هنرمند آن است که آنچه را که یافته است و با آن آراسته شده در معرض فهم دیگران قرار دهد. چنین انسانی از توان بالای خویش در خلق یک اثر برای انتقال آموزه های انسان ساز بهره می گیرد و آثار او راه فهم درست دین را ارائه می کند.   وی با اشاره به نگاه شهید آوینی یادآور شد: بهترین انسان در نگاه قرآن هنرمندی است که شهید آوینی معرفی می کند، انسانی که داعی‌ الی الله است و از این قدرت برخوردار است که بتواند با فهم صحیح دین و ارائه درست آن و به تصویر کشیدن روح قرآن و مفاهیم الهی داعی الی الله باشد و از طرفی این مسیر را هم با عمل صالح به دست آورده باشد.   حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد اظهار کرد: شهدای هنرمند کسانی بودند که در حوزه فیلم و سینما قدم های ماندگاری برداشتند و در سایه معرفت دینی و ایمان به خدا حرکتی را آغاز کرده و آن را تداوم بخشیدند. معرفتی که پشتوانه دستیابی به مقام شهادت بود و همین معرفت پشتوانه خلق آثار هنری آنان نیز بود.   نایب رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: یکی از برکات ارزشمند کنگره ۲ هزار شهید هنرمند این بود که ما با چهره هایی شایسته و فرزانه آشنا شدیم چهره های ماندگار عرصه هنر که شهدای هنرمند پیشگامان این افراد بودند و حالا مهمترین وظیفه ما و هر هنرمند هوشمند و خدوم آن است که در مسیر تربیت خویش به آراسته کردن خود با ایمان و عمل صالح قدم بردارد.   وی در بخش دیگری از سخنان خود به مرتضی آوینی اشاره کرد و افزود: شهید آوینی اصلاح شده بود. شهدا ابتدا خود را اصلاح کردند و بعد به یک مصلح تبدیل شدند. زیرا نمی شود که انسان اصلاح نشده و از تعلقات دنیا رها نشده باشد و بتواند مثل یک مصلح عمل کند.   حجت‌الاسلام ابوترابی‌فرد گفت: پیام هنرمندان شهید این است که خود را اصلاح کنید. هنرمندان مؤمن و هوشمند برای اصلاح خویش تلاش می کنند و از ظرفیت خود در جامعه به کار می گیرند. شهدای هنرمند مصلحان جامعه بودند و نگرانیشان از وضعیت موجود در جامعه آنها را در این راه قرار داد که به سمت شهادت بروند.   نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان اظهار کرد: ما امروز در حوزه فیلم و سینما به نویسندگان، کارگردانان و چهره‌های ارزشمندی نیازمند هستیم که دغدغه اصلاح جامعه را داشته باشند و در مسیر ارتقای سطح سلامت جامعه قدم بردارند. چنین انسان هایی ادامه راه شهدا هستند.   در این مراسم خانواده شهیدان حسن هادی خبرنگار صدا و سیمای مرکز خوزستان، احمد آریایی در مرکز بسیج صدا و سیمای خوزستان، مهدی فلاحت پور از گروه روایت فتح حضور دارند و از محمدعلی شاهمرادی از فرماندهان نظامی استان اصفهان، منوچهر کریمی موید برنامه ساز و مستندساز در استان کرمانشاه، پیمان بزرگ زاده فیلمنامه نویس و بازیگر از استان فارس تجلیل صورت می گیرد.   همچنین از هنرمندان معاصر فعال ابراهیم حاتمی کیا، فرج الله سلحشور، نرگس آبیار، محمد داوودی از فعالان عرصه فیلمسازی و فیلمبردار دوره دفاع مقدس و محمدحسین مهدویان از فیلمسازان نسل جوان قدردانی به عمل می آید.   مجری مراسم اعلام کرد حاتمی کیا در این مراسم حضور ندارد و از این مساله عذرخواهی کرده است. در ادامه مراسم کامران ملکی به نمایندگی از وی جایزه را دریافت کرد و گفت: حاتمی کیا سلام گرمی رساند و تشکر کرد. وی اظهار تاسف کرد که به دلیل مرحله نهایی میکس فیلم «بادیگارد» ناچار است در استودیو باشد و نتوانسته است به این مراسم بیاید.   به گزارش خبرنگار مهر، در بخشی از مراسم کنگره تخصصی فیلم و سینما «جاودانه های نور و تصویر» که امشب دوشنبه ۲۸ دی برگزار شد با حضور مسئولان این کنگره از پوستر مجموعه «قرارگاه بیقراران» رونمایی شد.   این مجموعه محصول مرکز بسیج سازمان صداوسیماست و تاکنون حدود ۵۰ درصد از آن تولید شده است. این مجموعه در ۵۰ قسمت تولید می شود و محتوای آن درباره نقش سازمان صداوسیما در ۸ سال دفاع مقدس است.   مجری مراسم اعلام کرد که این مجموعه سال ۹۵ روی آنتن می رود.   هنرمند دوم که تجلیل شد نرگس آبیار بود. وی در سخنانی گفت: من همیشه این توفیق را داشتم که در چنین مراسم هایی حصور داشته باشم و به همین ترتیب با بسیاری از خانواده های شهدا و مادران گرامیشان آشنا شده ام. من دوره ای هم سرویراستار فرهنگ «اعلام شهدا» بودم که قرار بود در بنیاد شهید چاپ شد و آنجا با شهدای هنرمند زیادی آشنا شدم که شاعر، نویسنده فیلمساز و خبرنگار بودند.   وی ادامه داد: اکنون فکر می کنم چقدر جای چنین کنگره ای خالی بود و اکنون خوشحالم که اینجا حضور دارم و و تقدیر می شوم.   نفر سوم از بین تجلیل شوندگان محمدحسین مهدویان بود که وی نیز به دلیل آماده سازی فیلم «ایستاده در غبار» نتوانست در برنامه و برای مراسم تجلیل خود حضور یابد.   همچنین در این مراسم از سیدمحمدحسن حسینی خبرنگار صداوسیما که چندی پیش در سوریه به مقام جانبازی نایل شد تجلیل شد که پدرش حجت الاسلام حسینی برای دریافت تندیس وی روی صحنه آمد.   محمد داوودی فیلمبردار نفر بعدی بود که مورد تجلیل قرار گرفت. در پایان از فرج الله سلحشور تجلیل شد و قبل از حضور فرزند وی برای دریافت تندیس، بخش هایی از فیلم «پرواز در شب» به نمایش درآمد.   پیمان بزرگ زاده فیلمنامه نویس، منوچهر کریمی موید فیلمبردار، محمدعلی شاهمرادی بازیگر، حسن هادی خبرنگار صداوسیما، مهدی فلاحت پور فیلمبردار شهدایی بودند که خانواده های آنها روی سن آمدند و از خانواده هایشان تجلیل شد.   تجلیل از هنرمندان توسط خانواده های شهدا صورت گرفت.  

فیلم چینی هم به ایران می‌آید

$
0
0
به گزارش جهان به نقل از مهر، رییس سازمان سینمایی با اشاره به همکاری های فرهنگی دو کشور چین و ایران گفت: همکاری این دو کشور در زمینه سینمایی مدت ها است که آغاز شده و امیدوارم با دیدار روسای جمهوری دو کشور سطح همکاری های فرهنگی دو کشور گسترش یابد.   حجت الله ایوبی در گفتگو با دو رسانه چینی اظهار کرد: خوشحالم سفر رییس جمهور شما به ایران انجام می شود و خرسندم در کنار اتفاقات اقتصادی، ایران و چین نیز بتوانند همکاری فرهنگی و سینمایی داشته باشند.   وی با بیان اینکه دو کشور از منظر فرهنگی و هنری به هم نزدیک هستند، ادامه داد: خرسندم از اینکه پیشتر روابط سینمایی ایران و چین آغاز شده است. ما در آستانه یکی از بزرگترین اتفاقات سینمایی ایران هستیم و همه سینماها و سینماداران ایران درگیر جشنواره فیلم فجر هستند.   رییس سازمان سینمایی یادآور شد: در سال، حدود ۱۰۰ فیلم تولید می کردیم و امسال حدود ۲۰۰ فیلم به جشنواره فیلم فجر آمد و ظرفیت تولید فیلم در ایران دو برابر شده است.   ایوبی توضیح داد: سالی که گذشت شمار مخاطبان ما در سینما دو برابر شد و سینمای ایران امروز حالش خوب است.   وی عنوان کرد: کشور چین ایران را در سال های تحریم یاری کرد و از دوستان ما بود. امروز که درهای دنیا به روی ما باز شده چین همچنان در اولویت ما قرار دارد و ملاقات دو رییس جمهور نقطه آغاز روابط گسترده تر دو کشور ایران و چین است. ایران در مقایسه با چین از منظر گستردگی کشور کوچکی است اما در منطقه کشوری بزرگ محسوب می شود.   رییس سازمان سینمایی تاکید کرد: به عنوان مدیر فرهنگی انتظار دارم در بین روابط دو کشور پیوست فرهنگی و اقتصادی دو کشور فراموش نشود.   ایوبی گفت: در روابط کشورها، اقتصاد خود را تحمیل می کند؛ مدیران فرهنگی و اهالی رسانه باید فشار بیاوریم که در کنار روابط اقتصادی، روابط فرهنگی نیز گسترش یابد.   وی اظهار کرد: مطمئنم تمدن ایران و چینی جز قدیمی ترین تمدن ها هستند. ما و شما تنها ملتی هستیم که نوشتن و خط به عنوان هنر تلقی می شود و هنر خوشنویسی داریم. توقع ما گستردگی بیش از پیش همکاری های فرهنگی است.   رییس سازمان سینمایی توضیح داد: یکی از نقطه های وصل ایران و چین جاده ابریشم است و می دانم در چین برای احیای جاده ابریشم فعالیت کردید. ایران در مسیر جاده ابریشم است. جاده ابریشم جاده تبادل تجاری نبوده و محملی برای تبادل فکر اندیشه بوده است.   ایوبی تاکید کرد: خیلی دوست داریم این جاده احیا شده و به مسیری برای تبادل فرهنگ و هنر تبدیل شود. در ایران برای جاده ابریشم برنامه های فرهنگی و هنری گاهی برگزار می شود و از سینما و دیگر رشته های هنری می توان برای احیای این جاده استفاده کرد.   وی با اشاره به سفر خود به کشور چین و گفت وگو با مدیران سینمایی عنوان کرد: سفر به چین سفری درخشان و عالی بود. در این سفر غیر از توافقات برای همکاری های فرهنگی و سینمایی دو تفاهمنامه به امضا رسید.   رییس سازمان سینمایی درباره توافقات انجام شده یادآور شد: تولید فیلم مشترک که نهایی شده و با دو نویسنده ایرانی و چینی و کارگردان های مشترک گفتگوهایی انجام شده است. این قصه در چین و ایران می گذرد.   ایوبی توضیح داد: کار دوم استفاده از تجربه چین برای سینماهای سیار است. کارشناسان ما در چین هستند و درباره چگونگی استفاده از این مهم در حال بررسی شرایط هستند.   وی گفت: قدمت چین و هنر کتاب یعنی اوج تمدن. هنر کتاب به معنای مینیاتور، جلد سازی بخشی از شاخص های تمدن این کشور است و چین را به افسانه ها و اساطیر می شناسیم.   به گفته رییس سازمان سینمایی، در زمینه خوشنویسی، موسیقی، تئاتر و سینما می تواند همکاری های خوب و گسترده شکل گیرد.   ایوبی یادآور شد: در زمینه سینما در چند زمینه می توانیم با یکدیگر فعالیت کنیم. ساخت سالن یکی از این موارد است. شما ۲۷ هزار سالن سینمایی دارید و ۵۰ هزار سینمای سیار دارید بنابراین تجربه ارزشمندی دارید که ما می توانیم از آن استفاده کنیم. در تولید مشترک نیز می توانیم مشارکت داشته باشیم و می توانیم وارد بازار چین شویم.   وی گفت: اگر دو درصد از سینماهای شما را فتح کنیم می توانیم موفق باشیم و امیدواریم جای سینمای هالیوود را بگیریم و سینمای ایران بتواند بخشی از سینماهای چین را داشته باشد.   نمایندگان سی سی تی وی و چاینا پیپل دیلی رسانه هایی بودند که با رییس سازمان سینمایی گفتگو کردند.  

آدرس غلط شبه روشنفکران از آزادی

$
0
0
به گزارش جهان به نقل از مهر، در کنگره تخصصی فیلم و سینما «جاودانه های نور و تصویر» از ۶ خانواده شهید هنرمند و فیلمسازان متقدم و متاخر عرصه دفاع مقدس تجلیل می شود. این کنگره از بخش های مختلف کنگره سراسری ۲۰۰۰ شهید هنرمند است.   این کنگره شامگاه دوشنبه ۲۸ دی ماه با قرائت قرآن کریم و سرود ملی آغاز شده است و با حضور هنرمندان، مسئولان و خانواده های شهدا در سالن کوثر صدا و سیما برگزار شد.   محمد خزاعی، نرگس آبیار، کامران ملکی، کوروش زارعی، مهدی فرجی، جمال شورجه، محمود عاطفی، شفیع آقامحمدیان، محمدرضا قربانی مدیر رادیو نمایش و .. از جمله حاضران در مراسم بودند. اجرای این مراسم را مجید یراقبافان بر عهده داشت.   محمود عاطفی، رئیس سازمان بسیج هنرمندان صدا و سیما در مراسم کنگره «جاودانه های نور و تصویر» گفت: امید به اینکه ما قدر نعمت شهدا را بدانیم و لایق محبت بی‌کران آنها باشیم. شهادت بالاترین هنر انسان هایی است که برترین سرمایه خویش را نثار آرمان‌هایشان ساختند، زیرا متعهد بودند و باور داشتند که بارور شدن آن آرمان به نفع انسانیت است.   وی ادامه داد: اولین همت شهیدان این است که برای بشریت قیام کردند. هنگامی که ما نام شهدا را می شنویم یقین پیدا می کنیم که شهادت و اقدامی که به چنین جهادی منتهی شده است از سر خودآگاهی و با اراده ای روشن بینانه انجام شده است و این ارزش عمل را دوچندان می کند.   رئیس کنگره جاودانه های نور و تصویر تصریح کرد: کنگره دو هزار شهید هنرمند بازنمایی درخشش ستاره های درخشانی است که هر جویای حقیقتی می تواند راه خود را با آنها بیابد و ما امروز بیش از هر زمان دیگری به یادآوری این شهیدان نیاز داریم. متاسفانه در جامعه امروز برخی از جبهه روشنفکران و هنرمندنمایان با آدرس غلط دادن از آزادی آن را به گونه ای تعریف می کنند که چیزی جز لاابالی‌گری از آن برداشت نمی شود و حتی استفاده از پیرایه های ادبی نیز نمی توانند قبح برخی از این رفتارهای به ظاهر هنرمندانه را بپوشانند.   عاطفی عنوان کرد: بر کسی پوشیده نیست که پولی که در شبکه های معاند هزینه می شود از ریختن خون ملت های مسلمان و دربند به دست آمده است و سوال این است که چگونه ممکن است عده ای هنر خود را به قیمت مظلومیت ملت های مسلمان بفروشند. در چنین شرایطی یادآوری از شهدای هنرمند به نوعی استعانت از آنها است. آنها چراغ راه ما در دستیابی به منشور هنر انقلابی هستند منشوری که فصل‌الخطاب آن فرمایش های امام خمینی(ره) و تداوم آن در منویات رهبری نهفته است.   وی درباره هنر شهدا توضیح داد: هنر شهدا در پی تجلی بخشیدن به مفهومی از آزادی است که در پی تعالی بخشی روح انسانیت است و آن را نمی توان در سفره حرام بیگانگان جستجو کرد.   رئیس کنگره جاودانه های نور و تصویر اضافه کرد: امروزه مقام شهدای هنرمند، مقام انسان هایی است که با درک رسالت انسانی خود به تبیین هنر متعالی پرداختند. آنها دردمندانی بودند که نسبت به گره های کور و وضعیت اجتماعی و سیاسی زمان خود بی تفاوت نبودند. این شهدا معتقد بودند هنری که نتواند مظلومیت ملت های زیر ظلم استکبار را به گوش جهان برساند، هنر نیست بلکه توهم است.   عاطفی بیان کرد: ما امروز هنرمندانی داریم که می کوشند در راه سعادت قدم بردارند. کنگره شهدای هنرمند هم در پی ارائه الگوهایی درست از سبک زندگی ملزم از فرهنگ شهادت طلبی و اهمیت تکریم خانواده شهیدان با نگاهی به فرهنگ خانواده شهدا است.   رئیس سازمان بسیج هنرمندان صدا و سیما در پایان گفت: این کنگره همچنین در پی الگودهی و الگوسازی است و بخشی از شاخصه‌های گفتمان انقلاب اسلامی مانند ظلم ستیزی، جنگ فقر و غنا و نبرد حق علیه باطل را تبیین می کند.

ورود سینمای ماسونی از فرانسه به ایران

$
0
0
به گزارش جهان به نقل از بصیرت، این کارگاه تخصصی با موضوع «خلاقیت در هنر سینما و ویدئو» و «ویدئوآرت و سینما تجربی با حضور شارلوت هوبر و مائل لومه ازفرانسه در سالن غزل اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی شیراز برگزار می شود. دراین کارگاه تخصصی آشنایی فیلم سازان و هنرمندان فارسی با شیوه های نوین خلاقیت در هنر سینما و ساخت فیلم آموزش داده می شود. خانم هوبر مدرس هنرهای تصویری و هنرمفهومی در دانشگاه سوربن فرانسه است و آقای لومه نیز دارای مدرک کارشناسی ارشد در رشته سینماست که تجربه همکاری با سینماگران مطرح کشور فرانسه و ساخت فیلم را دارد مدرس این دوره هستند. اگر چه امروزه سینمای آمریکا و به طور کل هالیوود (Hollywood) یکه تاز این میدان است، اما فرانسه با سابقه ی روشنفکری، به عنوان پایگاه اصلی سینماگران منورالفکر در جهان قلمداد می شود؛ به این جهت می طلبد. به واقع بن مایه های سینمای فرانسه که امروز در توسط جریان رسمی این کشور در حال تعلیم و آموزش به هنر جویان کشورمان است، در راستای مقتضیات روز فرانسه و شرایط حاکم بر غرب معاصر است. مقتضیاتی کاملا بومی که مبتنی بر ارزش ها و اصول کشور فرانسه و بالاتر از آن اومانیسم است و هر ساله توسط جشنواره های گوناگون فرانسوی به جهانیان به ویژه کشورهای غیر غربی و در حال توسعه حقنه می شود و در این میان متولیان امور در برخی از کشورها نیز با تأسی از این بن مایه و شیفتگی، سعی در معادل سازی آن در فضای فرهنگی و هنری خاستگاه مدیریتی داشته و با ذوق زدگی هر چه تمام اقدام به پذیرش سیستم مند این حقنه در ماهیت سینمای کشور خود نموده اند. شایان ذکر است غرب و بخصوص فرانسه همواره به دنبال تشکیل گروه های فراماسونری در جهان بوده است که اهداف آنان را دنبال نمایند.جای تعجب است مسئولین فرهنگی و معاون سینمایی وزارت ارشاد که سالها در فرانسه حضور داشته چگونه نسبت به پیشینه استعماری این جریان نفوذ بی خبر بوده و آنها را به ایران دعوت کرده است.آقای ایوبی از شما بعید است که رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در فرانسه بوده باشید و نسبت به نفوذ این فراماسونها بی خبر باشید.شما باید بیش از همه بدانید که فراماسونری به عنوان یک تشکیل سیاسی – لیبرالی که در خدمت اغراض قدرت طلبانه ی سرمایه داران غربی قرار دارد،به شدت از اسطوره ها و برخی مفاهیم سوداگرانه و زرسالارانه ی یهودیت تحریف شده متأثر و ملهم است و بر این اساس،ماسونیسم بر پایه ی نحوی الحاد پنهان و شرک آشکار آمیخته با نژادپرستی یهودی پدید آمده است.   فراماسونری در ایران از تشکل های ذی نفوذ و پیچیده و خطرناکی بوده که در مسیر اغراض استعمار و امپریالیسم حرکت کرده است و در نهادهای حکومتی دوران قاجار (از اواسط قاجاریه به بعد) و به ویژه حکومت پهلوی و نیز نهادها و مراکز مطبوعاتی و فرهنگی و هنری ایران سلطه ی تام و تمام داشته است. حضور فعال و خطرناک،اما بسیار پنهانی آن در بسیاری از قلمروهای فرهنگی و مطبوعاتی و هنری،در سال های پس از انقلاب نیز تا حدود زیادی وجود داشته و یا قوت گرفته است. تشکل ها و جریان ها و مطبوعات و افراد وابسته به فراماسونری یا متمایل به آن از لحاظ فکری در هیأتی کاملاً پنهان کارانه و نهان روشانه و منافقانه مروّج ایده ها و شعارهای لیبرالی و جاده صاف کن بازگشت سلطه ی سرمایه داری در ایران پس از انقلاب بوده و هستند و طیف پیچیده و نفوذی و پنهان کار فراماسونری پشت صحنه و کارگردان و نیز منبع اصلی تغذیه ی مالی و تبلیغاتی تهاجم فرهنی – سیاسی علیه انقلاب و آرمان های اسلامی و معنوی در یک دهه ی گذشته بوده است. از خطر حرکت های بسیار نهان روشانه و منافقانه ی فراماسونری علیه تفکر اسلامی و انقلاب دینی و آرمان های معنوی آن و به منظور استحاله و نهایتاً براندازی انقلاب،به هیچ روی نباید غافل شد.

بایسته‌های هنر در فقه‌هنر از منظررهبری

$
0
0
هیچ فعل و قولی از انسان صادر نمی‌شود مگر آن‌که در شرع مقدس اسلام در باب آن حکمی فقهی وارد شده باشد. فقیه از آن جهت که حافظ شریعت نبوی است دست به فتوا می‌گشاید و در جهد عالمانه‌ی خود پاسدار هدایت و سعادت مؤمنان است.   در این بین هنر هم به عنوان یکی از ارزشمندترین احوالات آدمی که ربط و ثیقی با هدایت و ضلالت انسان دارد دارای احکام و تکالیفی است.پوشیده نیست که بررسی سویه‌های گوناگون خلق آثار، مواجهه با اثر هنری و ده‌ها مسئله‌ی دیگر در باب هنر ـ‌خصوصاً در روزگار حاضر که هنر در زوایای پیدا و پنهان زندگی عالم و عامی رخنه کرده‌‌ـ کاری است نیازمند اجتهاد فقیهان و عالمان حوزوی.   رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار دست‌اندرکاران همایش ملّی «فقه هنر» که در تاریخ 21 دی 1394 برگزار شده بود بیاناتی در زمینة فقه هنر بیان فرمودند.   معظم له با اشاره به اهمیت موضوع هنر و اظهار خرسندی از ورود حوزه‌ علمیه به مقوله‌ فقه هنر، بیان کردند: هنر، امری مبارک و انسانی، زاییده‌ تخیل قوی و ذوق وافی و جزء زندگی انسان است و در میان فقها و در حوزه‌های علمیه نیز همواره هنرمندان برجسته‌ای در شاخه‌ شعر و ادب وجود داشته‌اند.   رهبر انقلاب، «تحقیق، عمق‌یابی و تبیین فقه هنر برای جامعه» را کاری مبارک و لازم خواندند و خاطرنشان کردند: فقه، متکفّل همه‌ امور زندگی بشر است و هنر نیز یکی از همین امور است که باید فقه به آن بپردازد.   ایشان لازمه استنباط احکام و اظهار نظر فقهی در خصوص مقولات هنری را آشنایی فقیه با هنر و حد و مرزهای آن دانستند و افزودند: اسلام نه تنها هنر را قبول دارد بلکه به آن تشویق نیز می‌کند و نمونه‌های تاریخی آن، نشان‌دهنده‌ همین توجه و تشویق است. ایشان در باب اهمیت هنر معتقدند که:« ابزارهای هنری ، بی شک ، رساترین ، بلیغ ترین و کاری ترین ابزار ابلاغ و تبلیغ پیام است . هنر یک شیوه ی بیان است ، یک شیوه ی ادا کردن است . منتها این شیوه ی بیان از هر تبیین دیگر رساتر ، دقیق تر ، نافذتر و ماندگارتر است . دقت در هر یک از این چند تعبیری که عرض کردم : رساتر بودن ، دقیق تر بودن ، نافذتر و ماندگارتر بودن ، در فهم معنای هنر کمک کند. ای بسا که یک گزارش غیر هنری ، گر چه علمی و تحقیقی و دقیق ، خاصیت ارائه ی هنری را نداشته باشد .بارها گفته ام که هر پیامی ، هر دعوتی ، هر انقلابی ، هر تمدنی و هر فرهنگی تا در قالب هنر ریخته نشود ، شانس نفوذ و گسترش ندارد و ماندگار نخواهد بود و فرقی هم بین پیام های حق و باطل نیست .( گفتگو با اعضای سومین کنگره ی شعر و ادب دانشجویان سراسر کشور - جهاددانشگاهی 27/9/65)   الف. محتوای هنر   1- اسلامی بودن   اسلامی بودن بعضی از کارهای هنری به محتوای آن بستگی دارد ، مثل قصه و نمایشنامه .برای یک قصه ، با یک مقاله اسلامی چه تعریفی ارائه می کنید ؟ اینکه معیارهای اسلامی یا مفاهیم اسلامی را درست بیان کند . اگر هم مسائل ، مذهبی به معنای خاص آن ، نیست بلکه اجتماعی یا سیاسی و امثال آنهاست ، در آنها هم نباید با اصول اسلامی مغایرتی وجود داشته باشد . اینها را که تامین کردید ، آن مقاله اسلامی است ، حداقل ضد اسلامی یا غیر اسلامی نیست.( گفتگو با واحد فرهنگی روزنامه جمهوری اسلامی 16/11/60)   تئآتر و دیگر هنرهایی که در نیم قرن اخیر یعنی در روزگار غربت و محکومیت ارزشهای اسلامی و تهاجم همه جانبه به آن ، وارد کشور ما شد ، طبیعة بر پایه ای غیر اسلامی بنا گشت و در جهت مغایر و حتی متضاد با مفاهیم اسلامی رشد کرد . غربزدگانی که نخستین رویش این رشته های اساسی هنر را در کشور اسلامی ما ارائه کردند ، از اسلام کاملا بیگانه و شاید با آن معاند بودند . لذا بتدریج این تصور را در ذهن همه ، مخصوصا نسل های نوخاسته برمی انگیختند که تئآتر و سینما دارای طبیعتی غیر مذهبی و ضد مذهبی است و نمی توان و نباید از آن برای ارائه ی پیامهای اسلامی بهره گرفت .( پیام به دومین جشنواره تئآتر دانشجویان کشور 14/8/65)   2- انقلابی بودن   هنر و قالب‌های گوناگون آن در عصری که شاهد صف‌آرایی تمام عیارِ تفکر مادی در مقابل تفکر الهی و توحیدی هستیم اهمیت مضاعفی پیدا کرده و وظیفه مهمی در تبیین حقایق و مقابله با دشمنی‌ها دارد. از این رو است که رسالت هنر انقلابی در دوره پس از انقلاب اسلامی مطرح می‌شود و هنرمندان متدین و انقلابی نقشی مضاعف می‌یابند. در این زمینه معظم له فرمودند:« آن دو نوع تفکر یکی عبارت است از تفکر اسلام منهای گرایش های انقلابی . لذا شما می بینید درباره ی مفاهیم گوناگون اسلامی اشعار بسیار خوب و عالی گفته شده ، منتها اینها زمینه هایی از فکر اسلامی ست که جنبه های انقلابی و رگه های انقلابی ندارد ... ترجیع بند معروف جمال الدین عبدالرزاق ، ترجیع بند هاتف و برخی از شعرهای دیگر ، از لحاظ هنری ممتاز است و واقعا بعضی در حد اوج هنری است . آنچه در مقدمه ی نظامی یا در برخی کتب عرفانی وجود دارد ، یا قصائد سعدی در توحید و اخلاقیات ، اینها همه مفاهیم اسلامی ست که گفته شده ، اما اینها علی رغم داشتن حیثیت و بعد بالای هنری ، شعر انقلاب نیست . اگر چه بعدا عرض خواهم کرد که انقلاب می تواند از آنها استفاده کند . اما شعر انقلاب نیست . اسلامی است ، هنری هم هست اما انقلابی نیست . زیرا ابعاد انقلابی اسلام در این شعرها دیده نمی شود(سومین کنگره شعر و ادب دانشجویان سراسر کشور – جهاددانشگاهی 27/9/65)   ب. تفاوت هنر اسلامی با هنر مسلمان   هنر اسلامی اساسا غیر از هنر مسلمانان است . این را من بارها در صحبتهایم گفته ام ، غالبا هنر مسلمانان با هنر اسلامی اشتباه می شود . خوب اگر یک مسلمانی یک آهنگ یا یک فیلم ساخت ، آن آهنگ یا فیلم ساخته ی یک مسلمان است اما لزوما اسلامی نیست . هنر اسلامی آن چیزی است که در آن عنصر سازنده ای از اندیشه ی اسلامی وجود داشته باشد ... یعنی در قالب هنری آن ، نه فقط در محتوای ، چیزی از اسلام و اندیشه ی اسلامی وجود داشته باشد . این می شود هنر اسلامی ... بروید دنبال این که بتوانید سر رشته هنر اسلامی را پیدا کنید(واحد فرهنگی روزنامه جمهوری اسلامی 16/11/60)   ج. قالب هنر   کار هنر با محتوی پایان نمی یابد ، قالب نیز ارزش بسیار دارد . ظرف نازیبا ، مظروف زیبا را زشت جلوه می دهد . و برای ساختن ظرف زیبا در عرصه ی هنر تنها استعداد کافی نیست ، آموزش هم ضرورت دارد . هنرمندانی که قدرت آموزش اصول هنری را در خود می بینند ، باید به یاری جوانان بشتابند.( چهارمین کنگره ی شعر و ادب و هنر 26/2/63)   اگر بهترین مضامین در یک قالب شعری بد ریخته شود ، اثر مطلوب را نخواهد بخشید ، البته ما در یک شعر نمی توانیم مضمون را درجه دوم بگیریم .خیر ، مضمون در درجه ی اول است . منتها آن مضمون خوب ، بدون تکنیک خوب شعری اصلا فایده ای ندارد ، مفید نیست و تبلیغ را که کار اساسی هنر است ، نمی توان انجام داد.(نخستین کنگرة دانشجویی شعر و ادب 27/9/63)   مخاطب من آن کسانی هستند که می توانند کار هنری فعال و پر تلاش کنند و پیام هنری را ابلاغ کنند . البته باید از قالب های خوب و تکنیک های خوب و قابل قبول و قابل ارائه در همه رشته ها و شعبه های هنر استفاده کنند(سالگرد تاسیس سازمان تبلیغات اسلامی 1/4/66)   د. اشکال هنر   در زمینه ی معیار اسلامی یا غیر اسلامی ، غیر از محتوای ، شکل هم مؤثر است مثلا در هنرهای تجسمی . یک وقت است که عکس یک زن عریان کشیده می شود یا فرض بفرمایید یک شکل اغواگر دیگر یا یک منظره ی دروغ و تهمت آمیز ، اینها محتوی است . اما ظاهر و شکل هم می تواند معیار اسلامی بودن قرار بگیرد ، یعنی خود مجسمه ، منهای اینکه این مجسمه انسان پوشیده است یا عریان ، که از نظر بعضی فتاوی درست کردن آن خلاف شرع است .اینجا دیگر بحث این نیست که این مجسمه ی زن ، روسری دارد یا ندارد ، بحث این است که خود تهیه ی این عکس یا مجسمه ی انسان اشکال دارد یا ندارد(گفتگو با واحد فرهنگی روزنامه جمهوری اسلامی 16/11/60)   1- موسیقی و غنا   اما در مورد موسیقی ، باید اعتراف کنم هنوز در این مساله ما آن پاسخ روشن و کامل را نداریم ، لا اقل من ندارم . در گذشته ، ( و الآن نیز بر آن عقیده هستم) روی این جمله تکیه می کردیم که آهنگ مخصوص مجالس لهو ، گناه و حرام است ... آن وقتها ما فکر می کردیم آهنگ های ترانه ای ، مخصوص مجالس لهو است ... اما دستگاهها ، فرض کنیم دستگاه شور یا ابوعطایا همایون و امثال آن چطور ؟ همه ی کسانی که حنجره ی آنها یک نوایی را بیرون داده ، با یکی از همین دستگاههای دوازده گانه بوده است . پس این حرام نیست و اصلا موسیقی همین آهنگها و ریتم های مخصوص است ... اینها حرام نیست مگر آن که باز در لابلای آن یک چیزی بگنجانند که آن حرام باشد( دیدار با واحد فرهنگی روزنامه جمهوری اسلامی 26/11/60)   آنچه مطرح است اینست که از قول امام نقل شد : که ایشان در مورد بعضی از آهنگهایی که حتی با ساز همراه بود ، فرمودند این مقدار اشکالی ندارد ... چنین استنباط کردیم که نظر امام بر اینست که : ساز بطور مطلق حرام نیست و ترانه هم همینطور . یعنی ترانه ای که محتوای درستی دارد و با یک ساز ملایمی همراه است ، این اشکالی ندارد . اما اگر یک ساز جلفی بود و محتوای نادرستی هم داشت ، هر کدامش موجب حرمت می شود .(دیدار با واحد فرهنگی روزنامه جمهوری اسلامی 26/11/60)   2- شعر   من از اینکه احساس می کنم که بحمد لله در جامعه ی ما شعر این چنین با مفاهیم زنده ی این جامعه آمیخته شده ، و از یکنواختی و تکرار بیرون آمده ، به عنوان یک دوستدار ادبیات و شعر احساس خوشحالی می کنم ... البته استثناء همیشه بوده و هست ... اما قبلا جریان شعر کلا تکراری بود و شعر در خدمت آرمانهای عالی و بلند انسان و در اختیار مسائل اساسی زندگی انسانها ، نبود(سخنرانی در کنگره ی شعر شاهد 14/11/65)   هنر یک ابزار فوق العاده است ، اما در بین شیوه های گوناگون هنر بعضی خصوصیتی دارند و از آن جمله شعر است . شعر امتیاز دارد : می بینید که یکی از قدیمی ترین پدیده های تمدن بشری شعر است ، شاید نقاشی هم تا حدودی همین گونه باشد . اما در بقیه ی انواع هنراین را کم مشاهده می کنید . زبان شعرو ارائه ی شعر بسیار قدیمی و باستانی ست و نشان می دهد بشر از آغاز به شعر احتیاج داشته است . می گویم بشر و منظورم : هم شاعر ، همهنرمند و هم مخاطب هنرمنداست ، همه به این امر احتیاج داشته اند ، اگر نداشتند اینقدر زود پدید نمی آمد و اینگونه در طبیعت ، در آفرینش و در تاریخ نمی ماند . شعر چنین خصوصیتی دارد . الآن هم اگر شما بخواهید در میان فرهنگها و تمدنها و انقلابها و همه ی پدیده های معنوی بشریت کاوش کنید ، مثلا فرهنگ و تمدن و تاریخ و ذهنیت کشوری را ... بشناسید ، عمق آنها را بشناسید ، یکی از بهترین و در دسترس ترین کارها این است که به شعرشان نگاه کنید .   شعر در حقیقت عنصر اصلی ادبیات است . این ارزش نفس شعر است . باید به این نکته در انقلاب توجه داشت و به آن بها داد . شعر را نسبت به دیگر هنرها باید اولی شمرد ، اگر چه دیگر هنرها هم در جای خود ، ستایشهای شایسته ی خود را دارند . و ای بسا در بعضی از آنها کیفیتی هست که اگر شعر با آنها همراه باشد ، تجلی هنر به حد اعلی می رسد .(27/9/65)   این مفاهیمی که امروز در انقلاب ما وجود دارد : مساله ی مجاهدت در راه خدا ، مساله ی طرفداری از مستضعفین ، مساله ی مبارزه با مستکبران و ظالمان این مساله ی همگانی عشق به رهبر و احساسات عاشقانه و صادقانه نسبت به امام ... اینها همه موضوعات جدید و پر طراوتی ست(سخنرانی در کنگره ی شعر شاهد 14/11/65)   3- قصه و نمایشنامه   وضع قصه نویسی خوب نیست یعنی پیشرفتش کم بوده است . ما در ( دوران ) گذشته قصه نویس خوب در ایران نداشتیم ، در حالیکه سابقه ی قصه نویسی در کشور ما نسبة قدیمی ست ( سخنرانی در تالار حوزه اندیشه و هنر 15/12/63)   باید به سراغ نویسندگان خوب ، شاعر خوب ، نمایشنامه نویس خوب ، و قصه نویس خوب بروید و آنها را دعوت کنید زیرا هستند کسانی که با شما نیستند اما بر شما هم نیستند و می توانند در خدمت انقلاب قرار بگیرند .   در زمینه ی سوژه ها و موضوعات ، خوشبختانه در مورد شعر ، قصه و دیگر آثار هنری امروز موضوع آنقدر زیاد داریم که لازم نیست دنبال موضوع بگردیم ... جنگ ، خود یکی از سوژه های شعر برانگیز ، قصه برانگیز و نمایشنامه برانگیز است چه مانعی دارد که تصویر یک شبانه روز یک نفر را در سنگر ، به رشته ی تحریر در آوریم ... خطورات ذهنی این انسان سنگری ، این انسان مجاهد و فداکار و تجسم شهید را ... یک قصه نویس زیبا ترسیم کند و بنویسد ... البته کسی که این کار را می خواهد بکند ، باید خود در سنگر رفته باشد ... این سوژه ای است که تمام گردشی در اهواز و دزفول و سوسنگرد. مسائل جنگ عراق بر علیه ایران می تواند در آن جای بگیرد خود یک قصه ، یک گزارش است که از هر قصه ای شیرین تر است (واحد فرهنگی روزنامه جمهوری اسلامی 26/11/60)   4- تئاتر و سینما   تئآتر در جمهوری اسلامی ، اصالت و والایی خود را در بیان دردها و بازگویی قصه ی مظلومیت بشریت در بند در می یابد . صحنه ی این نمایش عظیم به وسعت زیستگاه مستضعفان خاک است و هنر بازیگرانش : ستیز با ظلم ، فریاد در برابر ظالم و حمایت از مظلوم و تکنیک آن : ایثار جان در راه آرمان و نتیجه اش : پیروزی خون بر شمشیر .( یادواره تئآتر هفدهم شهریور 17/6/61)   آن سینمائی که مورد قبول ماست و مقصود مورد تصدیق و تایید اسلام و انقلاب را حاصل می کند ، برای آن خیلی احترام قائلیم ، و آن سینمائی که در جهت ضد این مقصود حرکت می کند ، بودنش را به مصلحت نمی دانیم و هیچ برایش ارزش قائل نیستیم ، و آن که حالت خنثی داشته باشد ، اگر فرض کنیم یک حالت خنثائی هم وجود دارد و از این صرفنظر کنیم که بالاخره هر فیلمی یک پیام مستقیم یا غیر مستقیم با خودش دارد و کمتر می شود فرض کرد که هیچ پیامی نداشته باشد و لو به صورت غیر مستقیم - آن هم حکمش از حکم سینمای مفید و سینمای مضر ، فهمیده می شود . بنابر این سینما اگر سینمای مطلوب باشد ، خیلی برایش ارزش قائلیم . از بسیاری از شاخه های دیگر هنر بیشتر ارزش دارد ، به خاطر اینکه چگونگی ابلاغ پیامش از بسیاری از شاخه های دیگر هنر بهتر و برجسته تر و ارزنده تر است .   تئآتر و دیگر هنرهایی که در نیم قرن اخیر یعنی در روزگار غربت و محکومیت ارزشهای اسلامی و تهاجم همه جانبه به آن ، وارد کشور ما شد ، به طور طبیعی بر پایه ای غیر اسلامی بنا گشت و در جهت مغایر و حتی متضاد با مفاهیم اسلامی رشد کرد . غرب زدگانی که نخستین رویش این رشته های اساسی هنر را در کشور اسلامی ما ارائه می کردند ، از اسلام کاملا بیگانه و با آن معارض بودند . و لذا بتدریج این تصور را در ذهن همه مخصوصا نسلهای نوخاسته بر می انگیختند که تئآتر و سینما دارای طبیعتی غیر مذهبی و ضد مذهبی ست و نمی توان و نباید از آن برای ارائه ی پیام های اسلام بهره گرفت   فرو ریختن نظام طاغوت و حاکمیت ارزشهای اسلامی مسیر همه چیز را عوض کرد ... زمینه ی رشد هنر ، و مهم تر ، جهت گیری درست و سالم آن را فراهم ساخت . هنر باطل ، بی پشتوانه شد و هنر حق ، عرصه ی جولان و شکوفایی یافت ( پیام به یادواره تئآتر 17 شهریور 17/6/61)   5- مدیجه سرایی   می توان از عظم ترین دستاوردهای نهضت عاشورا، پدیده «وعظ » و «مرثیه خوانی » را به شمار آورد که به توصیه اهل بیت علیهم السلام و به قصد زنده نگهداشتن پیام عاشورا و درس های بزرگ آن حماسه، برپا شده و می شود; منبری به وسعت جهان و در درازای تاریخ، زیرنام مقدس «اباعبدالله الحسین علیه السلام » . که بیان دین و تعظیم شعائر و تکریم اسوه های دین باوری، جهاد و شهادت، از آثار آن است .در سایه این مجالس و محافل، هم پایه های اعتقادات دینی مردم استوار می شود، هم عواطف مردم با «آل الله » پیوندی مستحکم می یابد و هم آگاه سازی جامعه نسبت به تکالیف دینی و اجتماعی، تقویت می شود .   بازشناسی این رسالت عظیم، بایسته‌ها، آسیب‌ها و خطرگاه‌ها و پیوستارهای کار ذاکری و مداحی، هماره امری شایسته و ضروری است که پژوهشگران و صاحب‌نظران باید به آن اهتمام ورزند و این راه روشن را از بیراهه‌ها و دام‌چاله‌ها و کژ راهه‌ها بازشناسند و باز شناسانند.در روزگار ما کمتر شخصیت و مرجعی به‌دقت، عمق، روشن‌بینی و موشکافی رهبر فرزانه و اندیشه‌ور انقلاب –امام خامنه‌ای- به این مهم پرداخته است، رهنمودها و هدایت‌های سترگ و ارجمند ایشان از چند جهت قابل‌ تأمل و درنگ است   هـ. هنر امروز و آینده   صحنه ای را که قلم های بد سابقه یا بد دل ( از انقلاب شما) چه در داخل کشور یا در هر جای دنیا ، ارائه کردند ، چهره های معروف ، آلوده کنندگان صفای طینت انسانی ... شما پاک کنید، مدعی شما فقط هنرمندان بدبخت سیه رویی نیستند که از انقلاب رو برگرداندند و خود را محکوم به فنا کردند ، بلکه پیکر عظیم هنری دنیا ، تا آنجا که در مشت سیاست های استکباری است ، مدعی شماست(تالار حوزه اندیشه و هنر 15/12/63)   روزی که ادبیات انقلابی ما روند کنونی رشد و تعالی را پیموده باشد ، می تواند الگوی تازه ای برای ادبیات این عصر شود . تصویر آرمانی زندگی و تشریح نقاط زشت و زیبای انسان امروز ، و ترسیم راهی که آدمی را به آسایش و رستگاری و تعالی حقیقی می رساند ، بیش از همه ، از آن شاعر و هنرمندی ساخته است که در مهد انقلابی خدایی و مردمی زیسته و نظام ارزشی متعالی را در صفا و قداست فضایی که وحی الهی بر آن حاکم است ، آموخته باشد( نخستین کنگره دانشجویی شعر و ادب 27/9/63)   حسن خدادی بصیرت

روایتی از التفات رهبرانقلاب به‌مرحوم‌مشفق

$
0
0
به گزارش جهان به نقل از فارس، نخستین دورۀ «همایش ملی استاد مشفق کاشانی» امروز دوشنبه 28 دی‌ماه با حضور جمع کثیری از شاعران، اهالی ادبیات و مسئولان فرهنگی کشور در حوزه هنری برگزار شد. * بیابانکی: مشفق کاشانی، پدر مهربان شعر انقلاب بود سعید بیابانکی، بیان کرد: در آموزه هایمان بر این باوریم که انسان ها آن گونه می میرند که می زیند. استاد مشفق کاشانی هم شاعرانه زیست و با کلمات زندگی کرد و با کلمات هم از دنیا رفت و نحوه از دنیا رفتن این شاعر، از اتفاقات شگرف روزگار ماست. این شاعر همچنین با بیان اینکه استاد مشفق، پدر مهربان شعر انقلاب و از هسته های اصلی شعر انقلاب بوده است، تاکید کرد: او چند نسل از شاعران را پرورش داد و تخلص «مشفق» کاملا زیبنده نام و زندگی و منش او بود. او طوری مهربان بود و شفقت در او موج میزد که بعید می دانم کسی از او رنجیده باشد و خاطره بدی از او در ذهن داشته باشد. بیابانکی در ادامه با بیان خاطره ای افزود: زمانی که در شورای شعر وزارت ارشاد، تصمیم گرفته شد نسل جوان هم به اعضا افزوده شوند، ناصر فیض، فاضل نظری، اهورا ایمان و من نیز در جمع این شورا حضور پیدا کردیم. یک روز که نزد استاد رفتیم، ایشان با همان مهربانی همیشگی اش، بلند شد و گفت امروز حالم خیلی خوب است؛ چون دیشب یک شعر خوب خواندم و هیچ چیز به اندازه خواندن شعر خوب حال مرا خوب نمی کند. بعد که پرسیدیم چه شعری؟ گفتند یک شعر از خود تو در روزنامه خواندم. وی ادامه داد: این اتفاق برای من بسیار خوشایند بود و می دانم شاعران بسیاری باشند که چنین خاطره های دلنشینی از استاد مشفق داشته باشند. او نوعی بزرگواری داشت که بی شک خاطرات بسیاری در ذهن بسیاری از افراد بر جا گذاشته اند. * قزوه: نامگذاری میدانی در منطقه 17 به نام پدر شعر انقلاب/ اخوان ثالث مدتها با مشفق زیست علیرضا قزوه مدیر مرکز آفرینش‌های حوزه هنری در این مراسم گفت: تلاش کردیم بواسطه نامه نگاری با شورای شهر کوچه محل سکونت استاد(بابک شرقی) به نام استاد مسفق کاشانی نامگذاری شود اما پس از پیگیری ها اقای مختاباد از اعضای شورا مطرح کرد که در منطقه ١٧ تهران میدانی به نام این شاعر نامگذاری شده و بزودی تندیس هم نصب خواهد شد. قزوه با اشاره به اینکه یاد استاد مشفق کاشانی همیشه برای ما تازه است، گفت: او به شهادت آثاری که آفریده و نوشته ها و تذکره های معاصر، چهره برجسته ای در ادبیات معاصر است. او فردی است که پیش از انقلاب با بسیاری از بزرگان حشر و نشر داشته، خودش را تثبیت کرده و در وصف او شعرهای زیادی از بزرگان شنیده ایم. این شاعر با اشاره به اینکه منزل استاد مشفق پناهگاه شاعران بزرگ بوده، بیان کرد: مشفق کاشانی، فردی است که اخوان ثالث مدت ها با او زیسته است و هنگامی که قرار بوده اخوان را دستگیر کنند، نزد استاد مشفق زندگی کرده و شعری هم برای او سروده است. قزوه تاکید کرد: استاد مشفق نقش برجسته ای در شکل گیری شخصیت شعری سهراب سپهری داشته است. در مصاحبه مفصلی که با استاد مشفق داشتم، خاطره آشنایی با سهراب و کشاندن پای او به سرزمین شعر را تعریف کرد که در یکی از روستاهای کاشان، هر دو معلم بودند و روزهایی را با هم می گذراندند. استاد مشفق در جوانی شعرهای مستحکمی می‌گفت و یک بار به سهراب می‌گوید چرا شعر نمی گویی؟ آن ها فاصله سنی زیادی با هم نداشتند اما استاد مشفق، سهراب را به فضای شعر کشاند و جرئت و جسارت شعر سرودن را به سهراب سپهری داد که حالا یکی از قله‌های شعر امروز ماست. مدیر مرکز آفرینش های ادبی حوزه هنری با اشاره به جایگاه والای استاد مشفق کاشانی در ادبیات ایران گفت: در کشورهای فارسی زبان، نام استاد مشفق به خوبی شناخته شده است و یادم می آید سال هایی که در تاجیکستان بودم، شاعران مشهور او را می‌شناختند و یکی از آن ها به من می‌گفت آرزو دارم به ایران بروم و استاد مشفق کاشانی را ببینم. قزوه در ادامه بر ویژگی های اخلاقی استاد مشفق کاشانی تاکید و بیان کرد: بعید می دانم کسی خاطره رنجش از استاد مشفق داشته باشد که یا او از استاد یا استاد از او رنجیده باشد. درواقع، رنجش در فرهنگ استاد مشفق جایی نداشت، او یک مهربانی تام و تمام بود. او برای همه ما و برای شعر انقلاب نقش پدر داشت. وی با اشاره به اینکه نام استاد مشفق در تاریخ ادبیات انقلاب خواهد ماند، افزود: استاد مشفق از همان بهمن 1357 شعرهای ماندگار سرود و برای بیشتر مناسبت های انقلابی و شخصیت ها و شهدای بزرگ و آرمان‌های شعر انقلاب شعر سرود و کسی نبود که خودش را از قافله مردم جدا کند. او تا همین سال های اخر با وجود اینکه بیمار بود، هنگامی که به دیدن مقام معظم رهبری می رفتیم، با سختی هم شده خودش را می‌کشاند و می آمد و رهبری نیز به استاد مشفق احترام و محبت خاصی داشتند. * اسماعیلی: غزل‌های منتشرنشده استاد مشفق منتشر می‌شود رضا اسماعیلی شاعر نیز به بازگویی خاطره ای از استادمشفق کاشانی تعریف کرد و خبرداد: با همکاری موسسه اطلاعات مجلد ٤ خلوت انس بزودی در ماه‌های آینده منتشر می‌شود تا شاهد انتشار این تذکره باشیم ضمن اینکه تازه ترین، جدیدترین و منتشر نشده ترین اثار این شاعر که با همکاری خانواده ایشان در اختیار ما قرار گرفته است با نظارت حسین آهی به چاپ خواهد رسید. انتشار این کتاب جزو برنامه این همایش ملی است و انتشارات سوره مهر حوزه هنری این کتاب را در آینده ای نزدیک منتشر می کند. وی ادامه داد: در جلسات شورای شعر به استاد سر می زدم و جویای حالشان می شدم، هر از گاهی که این دیدارها به تعویق می افتاد، ایشان تماس گرفته و سراغ گرفته و ابراز دلتنگی می کردند. من هر بار شرمنده می شدم که این استاد بزرگوار تماس گرفته و اظهار لطف و مهربانی می کنند و من کمترین را دعوت می کنند که در جلسات شورای شعر ارشاد حضور داشته باشم. اسماعیلی همچنین با اشاره به اینکه استاد مشفق کاشانی نسبت به مشکلات اطرافیانش احساس مسئولیت می کرد، افزود: یک بار که از جلسات شورا باز می گشتیم، استاد گفت شنیده ام یکی از شاعران مشکل مالی دارد، حقوق معوقه چند ماهه ام را که بگیرم، به تو می دهم که به طور ناشناس به خانواده آن شاعر بدهی که در تنگنای مالی زندگی نکنند. وی تاکید کرد: در مراسم بزرگداشتی که برای استاد مشفق برگزار میشد، ایشان با همه سختی که از لحاظ جسمانی داشت، بعد از سخنرانی هر شخص می ایستاد و از او تشکر میکرد. وقتی به ایشان می‌گفتیم لازم نیست خودتان را به زحمت بیندازید، می گفت وظیفه دارم که عرض ادب کنم. استاد کاشانی اسوه سخاوت، وارستگی و بزرگ منشی و مردمداری بود و از این قبیل خاطرات درباره ایشان زیاد است. اسماعیلی همچنین با ذکر خاطره دیگری ادامه داد: هنگامی که اتفاقات تلخی در جامعه ادبی افتاد و شکافی بین دوستان شاعر ایجاد شد، استاد مشفق می گفت از سخت ترین روزها این است که می‌بینم بین فرزندان ادبی من اختلاف نظر ایجاد شده است. می گفت این درد شدیدتر از دردهای جسمانی من است و بیشتر آزارم می دهد. تا اینکه آقای قزوه بزرگواری کرده و در آن روزها نامه دلجویانه ای نوشت که وقتی آن را به استاد نشان دادم، خوشحال شد و دعا کرد که هرچه زودتر وفاق و همدلی به جامعه شاعران بازگردد. * براتی‌پور و خاطره‌ای از التفات رهبری به مشفق شعر انقلاب عباس براتی پور مرحوم مشفق کاشانی پدر و استاد مهربان دانست و بیان کرد؛ در دورانی که بنده مسئولیت حضور شاعران را در دیدار نیمه ماه مبارک رمضان با رهبر انقلاب داشتم(همزمان با میلاد کریم اهل بیت) شعرا روی زمین می نشستد، برای استاد این مسئله دشوار بود، حضرت آقا فرمودند اگر مشکلی هست برایتان صندلی قرار دهیم که استاد فرمودند نه ناراحتی ندارم، اما از آن سال به بعد آقا فرمودند شعرا روی صندلی بنشینند تا ناراحتی بدین واسطه ایجاد نشود. در این برنامه تمبری که اختصاصی و با همکاری خبر گزاری فارس برای استاد مشفق کاشانی تدارک دیده شده همزمان با اولین سال کوچ شاعر رونمایی می شود. * شعر حسین آهی برای مشفق در ادامه این مراسم، حسین آهی چند بیت از شعری که برای از دست دادن استاد خود سروده بود خواند. ای از همای هنر یافته پادشاهی بر بی همانندی ات داد هر کس گواهی * بهمنی محمدعلی بهمنی رئیس شورای شعر وزارت ارشاد که پس از درگذشت مرحوم مشفق سکان این سمت را بر عهده گرفته اظهار داشت: من شاگردی همیشه شعر مکتب خانه استاد را همیشه دوست‌تر از هرجا داشتم چون علاوه بر استادی واقعا آموزگار زندگی‌ برایم بود. این شاعر تصریح کرد: صبح به صبح هر یک از ما که وارد اتاق شورا می شویم نگاهی عمیق به عکس مرحوم مشفق می اندازیم. وی در ادامه این شعر را برای مشفق کاشانی خواند:   درک زمانت را زبان بودی تفسیری از فهم زمان بودی شرحی معاصر داشتی اما از نادران باستان بودی پیرانگی در صورتت پیدا در سیرت پنهان جوان بودی کاشان اگرچه با تو کوچک نیست اما تو ایران جهان بودی هم مهربانی با زمینت بود هم مهربان آسمان بودی هم می‌توان گفتن چنین بودی هم می‌توان گفتا چنان بودی هم دوستاننت شاعران بودند هم دوستدار شاعران بودی یادت نبودن این و آن گاهی شعرت جنون عقل را دانست شرح مگوی عاقلان بودی در شعر من وصفت نمی‌گنجد آنی که می‌گفتی همان بودی در ادامه فرزند مشفق کاشانی با بیان اینکه توقع خواندن شعر از من نداشته باشید چرا که تحصیلاتم در حوره فیزیک است، گفت: یک بار خدمت پدرم رباعی سروده و خواندم،نظر ایشان را جویا شدم:نگاهی به من کرد و گفت: پدرت شاعر شد کافی است تو فیزیک بخوان. وی با بیان اینکه بنا به ادعای مادر و سندیت حرف او و سالها زندگی در کنار پدرم گواهی می‌دهم که او هرگز حسرت زندگی دیگران را نخورد. کی منش تصریح کرد: حدود 13 ساله بودم که به جهت درد پای مادر و به تجویز پزشک قرار شد به آبگرم محلات برویم.بار سفر بستیم و راهی شدیم، قرار بود یک هفته ای بمانیم اما پس از سه روز نه تنها پای مادرم خوب نشد بلکه بدتر هم شد، پدر گفتند: اسباب را جمع کنید بر میگردیم اما فی البداهه رباعی زیر را با زغال روی دیوار محل آبگرم نوشت:   ره سوی تو ای آب ! زن و مرد گرفت گرمی تو ، ولی دمت مرا سرد گرفت می خواست که پای همسرم گردد خوب او خوب نگشت و پای من درد گرفت ! * مختاباد: استاد مشفق کاشانی پس از شنیدن ترانه‌ها شخصا تماس می‌گرفت و تشکر می‌کرد عبدالحسین مختاباد عضور شورای شهر تهران در این مراسم با بیان اینکه ارادت بنده به استاد مشفق کاشانی به دهه 60 که هنرجوی صدا و سیما بودم برمی‌گردد، گفت: او پدرانه انتقادات و پیشننهاداتی را در کنار استاد سبوزاری و حسین آهی مطرح می‌کردند، آغوشش همواره باز بود، بعدها در دهه 70 که ارتباط ما با حوزه هنری بیشتر شداشعاری را خواندم که شاعرش استاد مشفق کاشانی بودند، استاد پس از شنیدن این آهنگ‌های اجرا شده شخصا تماس گرفته و تشکر می‌کردو می گفت: تشکر می‌کنم که اشعارم را به این زیبایی خواندی. مختاباد با اشاره به نقش چنین بزرگانی از آنها به عنوان نخ تسیبحی یاد کرد که جمعی را به دور خود گرد آورده‌اند و ادامه داد: وقتی که این بزرگان از کنار ما می‌روند این نخ پاره می‌وشد ، پراکندگی حاصل می شود، مثل پدری که نقش اتصال در خانواده را ایفا می‌کند. پس از آنها انسان حس بی پناهی دارد، این اتفاق غیر قابل جبران است. وی هم به نامگذاری میدانی در منطقه 17 تهران اشاره کرد و به چرایی عدم نامگذاری کوچه محل سکونت مشفق کاشانی پرداخت و گفت: ممکن است پس از سال‌ها فرزندان در این منزل نباشند. از این رو تصمیم بر این مبنا بود که میدانی به نام ایشان نام نهاده شود، در تهران شاهدیم که خانه ها به سرعت تبدیل به ساختمانهای بلند می شوند و نمی‌دانیم چند سال بعد چه کسانی در آنجا زیست دارند. این عضو شورای شهر از مهیا کردن شرایط برای تندیس استاد یاد کرد و افزود: اگر دوستان همکاری کنند بزودی تندیس نصب می شود. مختاباد در ادامه ترانه‌ای خواند. * یاور همدانی و خاطره‌ رفتن با فولکس مشفق تا همدان یاور همدانی به سالهای دوستی با مشفق کاشانی اشاره کرد و آن را متعلق به سالهای دور دانست و توضیح داد: دیدار و دوستی من به سالیان دور برمی‌گردد. سال 1340 دبیر انجمن ادبی حافظ بودم. یکی از موهیت‌های الهی دوستی من با بزرگانی چون مشفق بود. سالهای پیش زمانی که دو سه ماهی از همدان آمده بودم و وسیله ای برای بازگشت نداشتم شب تا صبح در خیابان بودم اما مشفق بود، فولکس خریده بود. گفت بیا با ماشین من بریم و من قبول کردم. با مشفق و اوستا روانه همدان شدیم. اهل محل به دیدارمان آمدند و به پدرم تبریک گفتند که دوستی یاور با این افراد غنیمت است، شب تا صبح همه مهمان پدرم بودند. غزل تاجبخش از شاعرانی بود که شعری خواند و تسبیحی را که خوانده مرحوم مشفق به او داده بودند نشان داد. * حسینی: مسایل اعتقادی خط قرمز استاد مشفق کاشانی بود سید محمد حسینی وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این مراسم با اشاره به اینکه خشنود است که حسن ختام فعالیتش در وزارت ارشاد با برپایی مراسم نکوداشت برای مشفق کاشانی مصادف شد در سخنانی عنوان کرد: استاد مشفق برای همه ما مایه دلگرمی بود. در آستانه 90 سالگی و با وجود بیماری، می دیدیم که در جلسات زیادی می نشینند و شعر می خوانند. به نظر من برای جوانان ما واجب است که این مفاخر را بشناسند و یاد بگیرند که از آنها به نیکی یاد کنند. حسینی همچنین گفت آقای مشفق در تمام زندگی خود به پیرامونش توجه داشت و به فکر درد و آرامش مردم بود. هیچگاه در برج عاج خودش ننشست و هرجا که لازم بود وارد می شد و موضع می گرفت و تعهدش را نشان می داد. وی ادامه داد: نکته ای که باعث مانایی چنین بزرگانی می شود این است که به پیرامون خود توجه می‌کنند دردها و آلام مردم را حس میکنند و به نوعی در برج عاج نیستند. مسایل اعتقادی خط قرمز او بود. اگر حزب توده می‌خواست جامعه را تحت تاثیر قرار دهد او وارد میدان می‌شد و اشعاری می‌سرود. حسینی به ارتباط مشفق با بزرگانی چون آیت‌الله غروی کاشانی اشاره کرد و افزود: آنچه مشفق درباره اهل بین علیهم السلام، حضرت زینب(س) حضرت معصومه(س) دارد همگی نشان از دغدغه مند بودن و اولویت‌های اوست.ارادت او به خاندان اهل بیت مشخص است. او سال 82 چهره ماندگار و سال 92 نشان درجه یک هنر را دریافت کرد. * علی انسانی: من همواره شرمنده مهربانی های مشفق بودم علی انسانی هم از مداحان و شاعران کشورمان در این مراسم پیش از شعرخوانی در جملاتی گفت: حسن حسینی میگفت: به بعضی راحت می‌توان خطاب استاد کرد اما مشفق و اوستا را نام میبرد که بواقع استادند. اینگونه هم بود. انسانی افزود: من همواره شرمنده مهربانی های او بودم. قول داده بود درباره نشر گفته‌هایم نوازشی کند اما اجل مهلت نداد. این مداح تصریح کرد: من پیش از انقلاب در انجمن آذرآبادگان زیر نظر استاد بودم، انجمن ملک پور و... همه انجمنهایی که دایر بود.شخصیت این مرد شاعرانه بود.سال گذشته با رفتنش تحت تاثیر قرار گرفتم و اینطور سرودم: غزل نداشت رفیقی شفیق تر از تو چه مشفقانه در این ره زدی قدم مشفق کلیم تور سخن بودی و صائبانه کلام بر این چکاد برافراشتی علم مشفق تو ایستاده به محراب عاشقی بودی ندید شعر به ابروی خویش خم مشفق هماره روی تو شادی فضای دل می شد کنون نشسته به ویرانه جغد غم مشفق مگو که دار به دوشی نداشته دین و وطن رواست گویمت دعبل عجم مشفق ز شعر محتشم آتش به بند بندت بود به کف استاد به تضمین تو را قلم مشفق ز داغ در تب تاریخ طبع من می سوخت حسین آمد و بنوشت محتشم مشفق  او در ادامه ابیاتی از صائب تبریزی خواند. محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری نیز در جملاتی کوتاه گفت: حق استاد مشفق کاشانی بیش از اینهاست، باید تا سالها برایش مراسم بگیریم، بزرگی که هنوز نبودنش را باور نداریم. در خاتمه این مراسم از سوی نهادهای فرهنگی همچنین خبرگزاری فارس هدایایی به خانواده استاد مشفق کاشانی اهدا شد.

ریه فرج‌الله سلحشور از کار افتاد

$
0
0
به گزارش جهان به نقل از مشرق، ریه فرج‌الله سلحشور کارگردان سریال «یوسف پیامبر(ع)» که در بیمارستان بقیةالله(عج) بستری بوده است، از کار افتاده و در بخش آی‌سی‌یو بیمارستان تحت مراقبت‌های ویژه قرار دارد. در حال حاضر این کارگردان ارزشمند به‌وسیله دستگاههای پزشکی قادر به تنفس بوده و هنوز هشیار است. فرج‌الله سلحشور کارگردان سینما و تلویزیون از چند ماه گذشته به‌دلیل سرطان ریه تحت مراقبت‌های پزشکی قرار دارد.
Viewing all 18760 articles
Browse latest View live